De ami ennél sokkal fontosabb, az az, hogy hogyan kell egy olyan modern autót megvédeni! Mondjuk úgy egy 8-9 éves autónál fiatalabb autót!
A nem titkolt szándékom az, hogy az idetévedő és tényleg hozzá nem értő, aki tanácsot szeretne kapni, az valós képet kapjon és ne azt a sok baromságot olvassa csak, amit itt összehord pár magát hozzáértőnek gondoló emberke. Azok igazak voltak 15-20 éve.
DE MA MÁR NEM!
Mert megváltoztak az autók, az elvárások és megváltoztak az autólopási technikák!!!
Háát nem tudom, de szerintem te a valami mást fórumot olvasol vagy én nem értek már itt valamit.
Ugyan nem olyan rég foglalkozok járművűekkel (csak kb 40éve, igaz akkor nem védelmet szereltem, max beömlőt reszelgettem, keverék arányokat silabizáltam illetve kipufogót tuningoltam cirka negyed lóerő kicsikarása miatt_ milyen szép idők is voltak_:) de azt hiszem van fogalmam hogy milyenek a régebbi és milyenek az újabb típusú autók.
Egy sima riasztót mondjuk egy 15-20 éves Suzukiba sokkal könnyebb beszerelni ez tény, de szerintem itt már senki nem erőől beszél,
Viszont a 20 éves Suzukit szerintem sokkal nehezebb megvédeni, mint egy mai modern és korszerű járművet.
És itt a lényeg. Hogy miért!
Mert abban van egy gyújtáskapcsoló egy önindító vezetékkel és egy gyújtás vezetékkel, egy üzemanyag pumpa, illetve a motortérben egy trafó egy központi befecs található.
Slussz-passz.
...mindenki ezeket blokkolja..
Mert nincs más!
Egy riasztó beszerelő lebontja azt a szép panelt, és elvágja a gyújtáskapcsoló önindító vezetékét.
Hogy miért azt? Mert az a legegyszerűbb és legkisebb problémával járó beavatkozás.
Ha gond lenne vele az autó még jár, illetve akár be is tolható..
Ha Indításgátlót kérnek, akkor elvágja ugyanott a fő gyújtás vezetéket, a becsületese a küszöbben az AC pump vezetékét is..
Ennyi.
Ezek kiiktatása kb rövidebb időt vesz igénybe mind ahogy én ezt leírtam.
Ha most ezt itt színekkel is megtámogatom, akkor innen kezdve bárki, aki ezt a fórumot olvassa, simán el tudja lopni bármelyik Suzukit.
Az összes így van kiépítve a kezdetek óta.
Motortér....
Üres. szellős. Szinte semmi elektronika..
Még az ECU is az utastérben van. és azt szokták lepattintani és cserélni hogy a gyári rendszer indítható legyen egy csavarhúzóval...
illetve egy meghatározott proci lábbal csinálni valamit.. :)
Motortérben max egy két dolog található ami olyan szintem manipulálható, hogy a jármű ne induljon.
VISZONT!
Ha ezt a két pont közül fogunk valamit blokkolni a motortérben, akkor szinte biztos, hogy sokkal nagyobb hatásosságot érünk el mint az utastérben tettük volna, mert mind a 7947584.db. suzuki az utastérben a fentebb leírt módon van beszerelve.
Innen kezdve azokat be tudják indítani, a mienket nem..... De mivel a motortér üres szellős védtelen, azt senki nem tudja olyan módon megvédeni hogy hathatós segítséget nyújtson az ide telepített blokkolásoknak.
És ez a szisztéma szinte az összes idős autóra elmondható..
nehezen lehet értelmes tiltási pontokat a motortérben kialakítani, mert nem egy túlelektronikázott járművekről van szó.
Az újkori modern autó utastérben még mindig ezek, a Suzukihoz hasonló áramkörök vannak amik blokkolhatók, és ezt még mindig ugyanígy blokkolják is.
Sajnos ezek kiiktatása most sem sokkal több, mint azt az előbb leírtam.
VISZONT
Az újkori modern autó motortere zsúfolt, bonyolult, sok esetben alig hozzáférhető és egy szenzornak a kiesésétől vagy annak egy fals jelétől egyszerűen mozgásképtelen lesz!
Ilyen szenzor, érzékelő, beavatkozó vagy végrehajtató elektronikai szerv az újkori autóba számtalan sok van..
Ezek szinte bármelyikének a tiltása teljesen mozgásképtelenné teszi a járművet!
És lehet tipplegetni, hogy melyik áramkör hiányzik.
melyik szenzor ad fals jelet, melyik szelep nem nyit ki, netán pont nem zár be....
lehet keresgetni, találgatni.
És erről nincs nyilvános leírása a netten, mint arról az előzőekben írtam...
Akkor melyik járművet lehet biztonságos megvédeni?
És miként?
Hát nem az utastérbe elhelyezett eszközzel, remélem te se erre célzol!
Mert ha te szerelsz védelmet, akkor ezekkel szerintem te is tisztában vagy.
És nem uszítasz itt a motortérzár ellen és holmi gsm rendszerre bíznál egy járművet, ami köztudottam blokkolható, független attól hogy érzékel zavarást vagy sem.
Védelmi értéke ezeknek nincs!
És ezen szerintem kár is vitatkozni.
Ha te nem ezt mondod akkor hallgatnám az ész érveidet.