Sziasztok.
Már ha még nézi valaki ezt a topikot. A hivatalos subaru klub fórum sajnos zárva van a regisztrálók elöl, ezért ott nem tudok próbálkozni, és igazából amit tudtam ott is átolvastam. Ezt a 166 oldalt is végig nyálaztam, de számomra fontos információk sem itt sem a klub fórumon nem található.
Sajnos nem vagyok autószerelő, de mielőtt autó vásárlásba fogok, mindig szeretek alaposan felkészülni. Eddig nem engedhettem meg magamnak efféle csodajárgányokat, ezért most nagyon sok új dologgal szembesültem. Mondhatnám az imprezásoknak kb van egy saját nyelvük, amiből egy kezdő mit sem ért meg :)))
Nem foglalkoztam még boxer motorral, sőt eddig csak diesel autóim voltak, de most úgy alakult az életem, hogy elváltam és egyedül maradtam. Ráadásul az egyesült királyságban. Itt ebből a típusból annyi van mint égen a csillag. Vannak fanatikusok és átlagos használók is. Nem tudom eldönteni milyen autót vegyek. Két motor tipus között vacilálok és két fajta külsőn. Az nem számít hogy kombi vagy szedán.
Szóval a J20 vagy J25 motor között gondolkodom. Lehetőleg turbós legyen és az első vagy a második ráncfelvarrás között. Szal 2005-2007 körülit keresek.
Viszont nem tudom, hogy milyet vegyek. Egy teljesen eredetit, ami módosítás mentes, és majd én csináljam meg rajta amit szeretnék, vagy egy olyat, amit már más elkezdett, esetleg be is fejezett.
Nem szeretnék egyből a mély vízbe ugrani, először mindenképpen meg akarom tanulni vezetni. De azért vannak elképzeléseim.
Napfénytetőt mindenképpen szeretnék rá, egy jó hangú pufót, projektoros első lámpát és ha úgy adódik ülés fűtést. Sajnos ezt egy egészségügyi probléma miatt preferálnám, de ez utólag is könnyen beépíthető. Van egy jó kárpitos ismerősöm :)
Viszont ha most indulnék vásárolni, akkor tuti megvenném az első szart :) Foggalmam sincs mire kellene oda figyelni ennél a motornál. Az 1.9TDI motorokat a szagukból megmondom hogy meg szabad e venni vagy sem :) de ennél lövésem sincs. Szóval még adok magamnak 1-2 hónap felkészülési időt mielőtt megnézem az első kiszemelt példányt.
Nagyon szeretnék beszélgetni valakivel, akinek van ideje, tapasztalata és türelme hozzám, ha netán túl sok hülyeséget kérdeznék a témában.
Szeretném megérteni a motor felépítését, működési elvét, gyenge pontjait.
Remélem jelentkezik valaki.