jupiter-8
2018.01.13
|
|
-1 0
1328
|
Szia!
4 éve volt alkalmam ott (Margaritán) 6 hetet eltölteni (közbeiktatva egy 3 napos caracasi kiruccanást is). Közel 20 éve kint lakó ismerősökhöz mentem ki. Jó előre kiokítottak, a viselkedési, öltözködési és egyéb szokásokról (értékeket nem villogtatunk, stb.). Szerencsémre nem volt részem semmilyen atrocitásban, pedig mindenhova gyalog, busszal, taxival vagy épp "carritoval" mentünk. Caracas belvárosában egyetlen egy táskalopásra tett kísérletet láttam. Természetesen mindig legalább ketten mentünk mindenhova (bár ez se garancia semmire). Semmiféle ékszer, óra stb. nem volt rajtam. A fényképezőgépet is dugdostam, már ahova vittem (tükrös gép nehezen/sehogy sem rejthető a vékony ruházatban). Telefonból is érdemes többet vinni, az utcára megteszi a repedt kijelzős olcsó is.
Sok mindent írhatnék még. Ha anyagilag és egészségileg is megtehetném, már ma gépre ülnék és mennék. Időnként beszélek a szigeten lévőkkel skype-on. Az infláció nagy, sok dolog beszerezhetetlen, vagy csak nagyon drágán (ez 4 éve is így volt). A bűnözés is erősödött, de eddig is veszélyes ország volt. Ezekkel tisztában kell lenni.
A te döntésed, hogy mész-e vagy sem. Kell hozzá egy jó adag szerencse is. De főleg mindig észnél lenni és figyelni!
Üdvözlettel: Gábor |
Előzmény: Kologarn (1324)
|
|