sancibácsi Creative Commons License 2018.01.13 0 0 872

Hát nem kicsit nagyképű :-)

Hanem nagyon dúrván :-)

Ez, hogy egyedül Ő tudna ilyet építeni, ez dúrva handabanda. Sokan építenek már ilyen Öko tűzteres csempekályhát nálunk is. Nem veszi ki ez szerintem jól magát. Az a dolog, hogy 1 valaki mindenki másnál jobban tud építeni. Ez sem biztos, hogy szerencsés, de millió, sokféle referencia (ami neki nincs), még alá is támaszthatná. DE! hogy senki más, csak Ő tud olyat?

Az ilyen mentalitásról beszélek. Mondja ezt egy olyan mondjuk, akinek egyik kezére ráfér, hány kályhát épített. Mindegy, hagyom, nem bántom. Nem akarok személyeskedni.

 

Eltekertem a végére. Abban igaza van, hogy szar megoldás a cserépkályha tűztérbe patkót, vizes hőcserélőt tenni. De szerintem ezt sem teljesen jól magyarázza el a hallgatóságnak! :-(

Én úgy gondolom. De biztosan vannak gépész területről nagyobb tapasztalatúak itt: kijavítanak, ha nincs igazam.

Nem a zárt rendszerrel van a gond.

Mert lehet nyitott tágulási tartállyal is patkó, vagy hőcserélő tartály a kályhában. És nem arról van szó, hogy a nyomáson még folyékony; míg a tartályból szabadra jutó kisebb nyomású víz válik gőzzé. Mert azt egy biztonsági szeleppel, de nyitott tágulási tartállyal is meg lehetne oldani.

A probléma az, hogy a tűztérben van. Hőt von el. Elégtelen lesz az égés. ÉS! Ha kilyukad, és a víz a forró égő fára/parázsra/samottra kerül, ATTÓL párolog, válik gőzzé, és tágul ki.

Amúgy minden évben van 1-2 ilyen cserépkályha robbanás kishazánkban tudtommal :-(

Előzmény: pintjano (871)