XANTIi Creative Commons License 2018.01.07 0 1 47425

Frászt! Már megbocsáss. Ez az 123.450 városi legenda. Kipróbáltuk, helikoferrel kb 1000 méter magasról kezdtünk pampogni a földi TV személyzettel és egy szlovák légi irányító durván elküldött a nénikénkbe onnan. A Margit-sziget felett voltunk. Később kiderült, hogy valóban kiadott freki náluk. 6W AM, körsugárzó.

Több száz kilométer távolságba elmegy simán a rádiózás, nem frankó kalózkodni a levegőből.

Pont ezért fogyott el a freki Európában és kellett átállni a 8.33-as raszterre.

(Pl. Mohácson a hangár és a vitorla start közötti a földi pampogás persze senkit nem zavar, de pár km-nél úgysem megy messzebbre.)

Egy darabig előszeretettel használták a legfelső repfrekit, a 136.975-t belterjes csevegésre. De a szomszédjában már van 8.33-as kiadva, ez se nyerő már.

A nagy légitársaságoknak van saját KISHATÓTÁVÚ belső üzemi frekijük. Ahol megbeszélik, hogy 10-15 perc múlva a leszálláskor milyen catering, orvos vagy műszaki kiszolgálás kell. Anno a Malévnél lerohadt az erre beállíott kis adó-vevő. Nosza előkaptak egy rendes "igazit", jó antennával. Pár napig ment az örömködés, hogy már jóval Bécs elött tudtak karattyolni Feriheggyel. 9-10 000 méterről. Holott csak Tatabánya vonalától lett volna szabad csak kis magasságból. Svájcból fel is jelentették a Malévet nagy hirtelen.

Előzmény: _nyunyuka (47423)