Kedves Sz.A.T!
Igen, belegondoltam es en is felek ettol, de bizakodunk is vagyok. Par napon belul tudni fogjuk hogy az elso 3 kemo utan tortent-e valtozas. 27-en volt a ct, azt mondtak 10 nap...csutortokon Mar az 5-ik kemo lesz sztem addigra tudni fogjuk az eredmenyeket. En abban bizom, hogy nagyon friss meg ez a dolog..marmint hogy tudjuk, de vajon mennyi ideje van ott? Okt 13-an vittem korhazba, mert besargult. Alig akart jonni, elotte kb 7 evig tutira nem volt dokinal, 2010-ben is csak azert mert eltort a keze, kb azota el velunk tudom hogy meg egy megfazasa sem volt. ( Nathat citromos teaval par nap alatt elintezte).
Okt 13- korhazba...utolag mondta elegge fajt a hasa, a szegycsont kornyekehez hozza sem erhetett.
1 het mulva tul volt mindenen, eloszor ultrahang, meg azon a napon Ct, MRI kovetkezo nap, eredmeny tumor...endoszkopiaval mintavetel, es elvezettek az epebol egy csovel az epetermelest...
Hazaengedtek es mar okt 31-en idopontunk volt az onkologussal es a sebesszel kozosen, kozben 2 naponta vervetel hogy ellenorizzek a sargasagat sztem. A talalkozora mar nem volt sarga, verkep ok.
Eredmeny hasnyalmirigy rosszindulatu daganata es eleg agressziv, de besorolast nem tudunk. Azt mondtak 3 valasztasunk van.
1, sugar+ kemoval hogy csokkenjen a tumor merete es aztan mutet, de ugy gondoltak a sugar nem szukseges.
2, 6db kemo minden harmadik utan ctvel, szinten meretcsokkenes remenyeben.
3, azonnal mutet es utana kemo.
A mutetet akartuk eloszor, de a sebesz mondta hogy tul kozel van egy nagy venahoz a tumor, kb 20 oras nagy mutetrol beszelunk ahol eltavolitjak a hasnyalmirigy fejreszet, a patkobelet, a gyomor egy reszet es a vena azon reszet kell csereljek valami mesterseges venara.. A statisztika szerint ebben minden 20-ik ember belehalhat meg a mutet alatt, es kevesbe rizikosnak latjak a mutetet ha megprobaljuk kemoval csokkenteni a meretet, akkor is veszelyes mert jo fizikailag allapotban volt es ha a kemo lerongyolja, akkor amiatt is veszelyes.
Igy abban allapodtunk meg 6 kemo a mutet elott, 3-ik utan ct, ha ct nem mutat jobb eredmenyeket azonnal megszakitjak a kemot es mutet.
Most mar az otodik kemo kovetkezik, de jol van, fajdalma teljesen elmult, hizott 8 kilot, bizakodunk hatha hasznal...de en ugy felek az eredmenytol es ettol az egesztol..nagyon halas vagyok hogy itt beszelgethetek olyanokkal rola, akik sajnos erintettek ezzel a betegseggel.
Mindenkinek jobbulast kivanok!