BAttila1964
2018.01.06
|
|
0 0
25484
|
Sziasztok,
tavaly márciusban vett Kumkvat (F. Margharita), amikor elhoztam, volt rajta kb. 100-120 db gyümölcs, gondolom a könnyű eladhatóság miatt jól felpumpálták...
Nyár elején néhány nap alatt ledobta a lombozatának kb. 80%-át, majd kb. 2 hét alatt őrült tempóban pótolta azt és valamikor augusztusban brutál módon virágzott, majd október 22.-én behoztam teleltetni a többiekkel, olyan 5-10 fokos, többé-kevésbé világos szobába...
Eddig kb. 2x öntöztem, de amikor behoztam, akkor még relatív nedves volt a talaja. Kb. 1 hónap múlva elkezdte lassan ledobálni a leveleit, de ezek nem kunkorodtak/pöndörötek, ill. 1-2 hete a kb. 60-80 gyümölcs minimum 30%-a nekiállt barnulni és potyogni, de a hajtásvégek nem barnulnak...
Ma kiszedtem a cserepéből, a gyökerek fehérek és a talaj tök száraznak tűnik, de egyrészt nem látok a belsejébe, másrészt pedig maga a növény sokkal nehezebb, mint amikor jól kiszáradt...
Most egy tálcára raktam, alá egy halom papír törlőkendőt, szárítsam 1-2 napig??? Mi a fészkes fenéért hisztizhet??? (Tegnapelőtt kapott kb. 3-4 deci vizet.)
Ja, a "gyári" talaja olyan "olaszos", horzsaköves, de az átültetéskor kapott citrusföldet is.
|
|