ötfelezős Creative Commons License 2018.01.06 0 0 82712

Egy panelnál, ahol a földelési ellenállás megfelelően kicsi lehet, ugyanakkor a nullán lehet egy kis kosz a kötésnél, pláne felső emeleten, ahol mindkettőbe alaposan belejátszik a több emeletnyi vezetékhossz hatása, elég nagy szerencse/bátorság kéne hozzá, hogy állást lehessen foglalni a nulla- és a védővezetőn mért hurokellenállások összehasonlítása alapján arról, hogy ez nullázott vagy nem nullázott.

Már arról nem is beszélve, hogy ha mondjuk az a vasszalag a felmenő védővezető gerinc, annak az ellenállását nem is lehet közvetlenül összehasonlítani a nullavezetőével, valamint helyesbíteni is kéne az eredményt, mert ha nem együtt megy az áramkör más vezetővel, akkor az induktivitás is beteszi a mancsát.

 

Egy biztos, hogy te soha nem csinálhatsz olyant (összekötés), ami a többieknél majd nem úgy lesz.

 

Én megfognám a házbéli mittudoménkit, és belenéznék a villamoselosztóba vele, meg kell találni az összekötést, és a felfelé menő védővezető indulást is, a szem nagyszerűen alkalmazható feszültség alatti villamos berendezéseknél is, ha megfelelő vastagságú levegőréteget helyezünk a szem és a fázisvezető felszíne közé. :)

 

Előzmény: Gillebeart (82707)