Véleményezés Creative Commons License 2018.01.03 0 0 9

Laci és Rozi élettársak. Rozi Zalaegerszegen lakik, Laci Pesten dolgozik és egy albérletben lakik Rozi fiával, Tonival. Rozinak a Facebookról ismerőse Gábor. Férfiként nem szimpatikus neki, de ismerősként tanácsokkal szokott segíteni Gábornak a párkapcsolata és hivatalos dolgok terén. Gábor és Laci még nem találkoztak. Hétköznap, amikor Laci nincs otthon, Gábor fel szokott menni Rozi lakására, ilyenkor pl. hivatalos nyomtatványok kitöltéséhez kapott segítséget Rozitól, vagy kiöntötte a szívét Rozinak. Rozi nemrég megígérte Gábornak, hogy egy nyugaton vásárolt mobiltelefonjának interneten keresztüli beállítását megcsinálja a fia, ha akkor jön, amikor az ünnepek alatt itthon lesz.

2017.12.30-án Laci, Rozi és Toni otthon voltak Zalaegerszegen. Laci és Rozi megbeszélték, hogy ebéd után minél hamarabb elkészülnek és elindulnak autózni, mert Rozi szeretett volna napsütésben kint lenni, Laci pedig szerette volna ezt Rozinak biztosítani. Laci éppen elkezdett volna készülni, amikor megszólalt a kaputelefon, melyen Rozival Gábor közölte, megérkezett és jön fel a lakásba, hogy a Rozi fia beállítsa a mobilját. Laci mondta Rozinak, hogy neki most nem alkalmas, mert ő erről nem tudott, és erre nem készült, és a haja is össze-vissza áll, és nincs felöltözve, és szeretné, ha minél hamarabb indulnának a tervezett közös programra.

Rozi azt mondta Lacinak, hogy előzőleg azt mondtad, szeretnéd majd megismerni Gábort, most itt van az alkalom. Laci azt válaszolta, hogy tényleg mondtam, de most nem alkalmas. Rozi azt mondta, hogy nem tud mit tenni, mert Gábor azt mondta, hogy feljön.

Laci bement a fürdőszobába, hogy a haját rendbe rakja. Eközben feljött Gábor a lakásba, akinek Laci a fürdőszobából kijövet bemutatkozott. Aztán Laci azt látta, hogy Toni átmegy a laptopjával a nappaliba, leülnek Gáborral a rekamiéra, és Toni elkezdi Gábor mobiltelefonjának beállítását a laptoppal az interneten.

Laci a nappaliban készült volna, de mivel az foglalt volt, bement a nappaliba, és áthordta a ruháit és a készüléshez szükséges egyéb dolgait a hálószobába.

Rozi ezt látva bement a hálószobába, és mondta Lacinak, hogy menjen a nappaliba és beszélgessen Gáborral.

Laci azt felelte, hogy Rozinak nem lett volna szabad felengednie Gábort, azt kellett volna mondania a kaputelefonba, hogy most nem alkalmas, mert készülünk és megyünk el itthonról, de ha már beengedte a lakásba, akkor a Toni szobájában kellene csinálni Gábor mobiljának a beállítását, hogy Laci zavartalanul tudjon készülni, szokás szerint a nappaliban. Annál is inkább, mivel Toni a saját szobájában szokott találkozni a zenetanárával és az évfolyamtársaival is, és kérte Rozit, mondja meg Toninak, hogy menjen át Gáborral a saját szobájába (Rozi soha nem szokott kérni a fiától olyat, hogy csináljon bármit másként, mint ahogy magától elgondolta).

Rozi azt válaszolta, hogy számára blamás lenne, ha Gábor, mint vendég nem a lakás nappalijában, hanem csak a Toni szobájában lenne fogadva és leültetve, Tonit pedig nem akarja megkérni, hogy menjenek át, ezért kérte Lacit, most az egyszer ne szóljon Toninak és Gábornak.

Mi a véleményetek?