mókusfülecske Creative Commons License 2018.01.03 -1 0 57720

Szerintem abban a környezetben ahol te is tartod, nem szabadna napi 8kw-nál többet fogyasztania.

Nálam sem kell több mint 5kw/nap, igaz kicsivel kisebb, de nincs is 25 fok.

Ami az árakat illeti, nem szabad a tengeren túliakkal hasonlítani. Másban sem, (szórakoztató elektronika, autó-motor, stb.), hiszen minden jóval olcsóbb. Érthető is, mert legalább 3-szor többet keresnek mint mi.....  Na de a HS  ráadásul amerikai cég, nem csoda ha az alkatrészek/kiegészítők ott a legolcsóbbak. Behozatni sem éri meg szerintem, mert a szállítási díj + vám + áfa pont annyi, mintha itthon vennéd. Én inkább az ebayen szoktam, főleg angol és francia eladóktól. A legrosszabb esetben 8-10 font a szállítás, de pl. most megnéztem 85 ezer az 5 darabos tri-x. Nálunk akcióban 150....

Tetőemelőt itthon 150-ért akartak adni, egy angoltól megvettem 45-ért, és teljesen rendben van.

Ezüstiont nem használok, nem hiszek benne. A csoda-finesst viszont igen. Persze nem viszem túlzásba, de azt gondolom, csak a klór kevés. Nekem eddig bevált, közvetlenül csere előtt is makulátlan a vízminőség. 

Most olvasom, hogy leállt az egész. Mivel 2 évig nem használtad, elképzelhető, hogy az egyik pumpa leragadt, pont úgy, mint a fűtési keringetők szoktak.... csak itt nem 50w-os, hanem 2kw-os motorról van szó, ami igen tisztességes áramot vesz fel, ha nem tud elindulni. 

Szerintem próbáld meg megforgatni őket kézzel, meg nézd át a főpanelt, hátha találsz erre utaló nyomokat.(biztosíték, égés, stb.)

Előzmény: a8lang (57714)