Nekem is bent van a télikertben ahol 25fok van mint a házban. A fal túl oldalán pont a kazán van, át lett fúrva a fal és raktam oda egy hideg csapot, arról szoktam feltölteni, pont a kifolyónál van egy lefolyó, a kifolyónál lévő kis csaptól pár cm-re már le is folyik a víz, ezért leengedni egyszerű.
Gondolhattam volna rá átfúrok egy melegvizet is, de eddig nem volt sürgős a felfűtés.
1,2-1,3fokot tudott emelni a fűtés óránként. Az enyém már 9éves ebből az utóbbi két évben állt, de előtte mindig működött 7 évet folyamatosan. Nagyon jó kádak ezek, nagyon megbízható, nem olyan mint a kínai keringető nélküli példányok.
Eddig amivel gond volt az a ózongenerátor, de meg lehetett mókolni, azóta is jó. Meg egy kis csőtoldás szintén az ózongenerátorhoz megy eltört, de ezt is meg tudtuk csinálni.
Most ahogy beüzemeltem, a moto massage nem megy, fúj, de nem mozog fel le, majd szétkapom, ez víz alatt is szerelhető. Kint 100dolcsiba kerül egy ilyen moto massage fej ha cserélni kell, gondolom itthon az is 100ezer.
A fejpárnák 6 év után elporladtak, ebből vennem kell majd újat. Meg veszek hozzá majd egy szett tri-x szűrőt, mert még a gyári van, mindig kimostuk vagy kiborotváztam, de azt írják 4-5évente azért nem árt cserélni.
Itthon 175ezer az 5db-os szett, ennyiért nem fogok venni az biztos. Amiknál 280dodó a szett és 40dolcsi a fejpárna darabja, csak haza kell juttatni. Előtte beszélek az itthoniakkal is mert azért van hogy tudnak normális árat adni. Csak kíváncsiságból megnéztem mennyibe kerül most egy envoy, hát dobtam egy hátast, ennek kevesebb mint a fele volt régen. Amiban meg pár éve még 8e dolcsiért adták.
Remélem 200-250kwh-nál nem fogyaszt többet havi szinten. Elég takarékos, 1700L vizet folyamatosan fűteni kell neki. Bár nagyon jól le van szigetelve, gondolom azért elég bele az 1500w-os fűtőelem mert kicsi a hőveszteség.
Egy jótanács amit nekem is a szerelő mondott, ha nem akarod használni(ha van egyáltalán benne) az ezüst ion-t akkor csak vedd ki belőle a kis szürke egységet, mert ha elhasználódik és nincs cserélve(10e+ ft/negyedév) akkor tönkreteszi a keringető pumpát idővel. Sokat nem ad hozzá amúgy sem, ahogy a csoda finess folyadék sem. Eleinte ezekkel ment, meg vettem tőlük kis tablettát, aztán leszoktam róla. Csak klórgranulátumot kap egy kupakkal 1-2hetente és mindig tiszta volt a víz. Ha elfelejtettem akkor sincs baj, mert az ózon miatt 4 hét után se volt zöld vagy zavaros a víz, sőt még soha nem zöldült be amióta megvan 9 év alatt.