hmagdi53 Creative Commons License 2018.01.01 0 0 71

Most Karácsonykor meghalt a 61 éves öcsém. Távol laktunk egymástól, ezért régóta csak telefonon beszélgettünk, és a halálának, sőt már a betegségének körülményeiről nem túl sokat tudok, mert ő erről csak szűkszavúan tett említést. Haláláról véletlenül értesültem, amikor a kórházat felhívtam a hogyléte felől érdeklődve. Mások intézkednek a földi maradványáról, mások kapják meg a kórházi és halotti zárójelentést. Ezért itt próbálok érdeklődni, mert nagyon erősen foglalkoztat így utólag is az érszűkület és a láb-amputáció. Öcsémnek le akarták vágni a lábát, mert a bokája dagadt és már feketedett (legalábbis az egyik lábán már feketedett.) Nem gondoltam, hogy már ennyire súlyos az állapota: Bevitte a mentő a kórházba, és ott 2 óra múlva meghalt. :(

Vajon közvetlenül mi lehet a halál oka? Nagyon rosszul volt, mikor bevitték, de előtte még otthonában beszélt velem telefonon, és csak annyit mondott, hogy fáj a lába, le akarják vágni, és már nem is szobatiszta..... Pár hónappal ezelőtt még egész máshogy beszélt, másmilyen volt a megszokott hangja stb.

Mit érezhetett rosszullét címén a lábfájáson kívül, hogy a kórházban olyan hamar meghalt?

Adhattak-e neki kábítást, fájdalomcsillapítót vagy ilyesmit, mikor  bevitte a mentő, vagy utolsó lélegzetvételéig észnél lehetett?

Hogyan végzik az amputációt: Altatásban?

Levághatnak 2 lábat egyszerre, vagy először csak az egyiket?

Megköszönöm, ha válaszoltok a kérdéseimre!

Jó egészséget és szerencsét, boldogságot kívánok az új, a 2018-as évre mindenkinek!