Véleményeznétek az alábbi képeket? Új építésű, földszintes, hidegpadlás, fagerendás ácsolt tető.
Most került fel a cserép, de véleményem szerint súlyosan el lett cseszve a fólia miatt.
Mint a képen is látható, van egy szellőző légrés hogy átszellőztetett legyen a szerkezet és ne csak a hullámos cserép íve adja a szellőző keresztmetszetet. Ezt direkt én kértem, egyébként csak a cserép ívén keresztül áramlott volna a szellőző levegő.
Viszont észrevettem hogy a tetőfóliát a beszellőző rés előtt felhajtották és belevezették a csatornába...
Így bár ott van a kiszellőztető légrés, lényegében nincs szerepe. Persze a cseppentőlemezt is kihagyták, ez csak most tudatosult bennem ahogy beleástam magam a tetős fórumokba.
Szóval azt már most látom hogy nem tökéletes a dolog, a kérdésem inkább arra irányulna hogy mekkora gond ez? A környezetemben gyorsan lecsekkoltam négy hasonló házat, egyiken sincs se cseppentőlemez se kiszellőztető légrés.
Persze olvasom hogy hamarabb tönkremegy a nem kellően kiszellőztetett tető, de aztán mégsem látom hogy tömegesen rohadnának le a régebbi épületek tetői...
Szóval a kivitelező bizonyosan azt fogja mondani hogy ez így jó meg így szoktuk stb, és őszintén szólva én sem szívesen bombáztatnám szét a frissen épített tetőt, de ha nagyon gáz akkor nyilván csinálni kell valamit.
Félek hogy ha elkezdik szétszedni a csatornát, lécezést és újra elkezdik gányolni januárban, több kárt csinálnak mint hasznot.
Ti mit tennétek? Mennyire gázos így a képek alapján?
Erről a házról van szó:
És így néz ki az eresz alja:
Az első cserépsor feltolva: