MrTA4
2017.12.24
|
|
0 2
1956
|
Azért én ezzel az állítással vitatkoznék. Használtban is lehet nagyon jót venni, igaz sokkal több odafigyelést igényel. Én egyszer vettem új autót (2005-ben), többet soha az biztos. Nem azért mert bármi baja lenne - csak túl nagy a bukó rajta nekem - ma is az egyik legjobb barátom használja. Én relativ sok autót láttam már :) de volt olyan amivel én is mellé nyúltam (természetesen becsületes magyar magánszeméllyel nyaltam be). Itthon is nagyon körbe kell járni a használt autót, a magán eladók nagy része simlisebb, mint a dealerek. Sokan vagyunk becsületesek, de sokan nem. A dealerek között is vannak normálisak. Használt autónál érdemes nagyon körbe járni a piacot, nem szabad sajnálni a pénzt a keresésre sem, vagy a bevizsgálásra, később sokat spórolhatunk rajta. Én már nem veszek magyar piacról autót, én ennyi visszatekert, törött bontószökevénnyel még nem találkoztam mint itthon (az AAA autónál az összes az! megnéztem). Kettő autó van most itthon, a4 2013 TDI, valós 158e km-el vettem (most 200e km van benne), törésmentes, hibátlan, újszerű, német flottaautó volt. 2006 kia sportage, crdi, automata, valós 109e km, törésmentes, hibátlan, újszerű, belga második autónak használt. Nem sajnáltam az időt, mindkét esetben a szerviz írásban igazolta a szervizkönyvben szereplő munkák elvégzését, de a bevizsgálásnál még endoszkóp kamerával is benéztünk mindenhova. Persze kint sem az olcsó, török kereskedőtől való autót kell keresni :) örök igazság kint is, hogy ami olcsó, az szar is, dehát itthon erre van igény. 2M autó 1M-ért, 10 évesen, 150e km-el :):):) a kereskedők csak alkalmazkodnak az igényekhez... Szóval lehet használt autót venni, de nem szabad spórolni a keresésen sem... |
Előzmény: subaaa (1953)
|
|