Creativus Creative Commons License 2017.12.23 0 0 6

Az előző hozzászólásom alapján én is csaknem ezt tudom hozzáfűzni.

 

A kapcsolatrendszert én nem tartom bonyolultnak, szinte mindennapos az ilyesmi.

 

A nő pasijához hozzáfűzném:

Ha egy olyan valaki, akinek már számos kapcsolata volt előzőleg, akkor nem csoda, hogy kihasználja a nő hozzá való kötődését. A sok kapcsolat miatt a kötődések elértéktelenednek. Az ember ilyenkor már szinte ösztönösen hárítja ezt az érzést, mert nagyon zavaró lehet. De ez azzal jár, hogy már soha többé nem képes tartós kapcsolatra. Vagy ha mégis, akkor ahhoz magas intelligencia, és erős tudatosság kell, amire csak nagyon kevesek képesek (és még mindig fenn áll a félrelépés veszélye). Mint a dohányzásról való leszokás: leszokni nem lehet, csak abbahagyni, állandó erőfeszítéssel, de bármelyik pillanatban ott a veszély, hogy "visszaszokik".

 

Valóban ki kell lépni az előző kapcsolatokból, de teljesen, szinte fölégetve mindent, különben nem lesz elég erő ellenállni a kísértésnek.

 

Egyébként pedig el nem hiszed, de így van: Rengeteg fiatal (25-35) éves olyan nő van, akik a szexet korán (szinte gyerekkorban) elkezdvén, teljes mértékben csalódott abban az álomban, amit kezdetben dédelgetett a férfiakról. Csak szexet kapott, szinte semmi mást. Ezeknek tele van a hócipőjük a szexből, és arra vágynak, hogy egy társuk legyen csak, akivel nem baj ha nem fekszenek le. Persze szükség van, hogy némi romantikát, törődést kapjanak, mint társ. Igaz,  köztük arra is figyelni kell, hogy nem egy eltorzult személyiségűvel akadunk össze, akinek csak a pénz számít, vagy ugyanúgy ki akar használni csak mint a jelenlegi.

 

Abban azonban sokkal könnyebb dolgod lenne, hogy viszonylag hamar - nem izgalmas programokban, hanem sok tartalmas beszélgetéssel - megállapítsátok azt, hogy egymáshoz valók vagytok-e (ennek mint írtam 25% az esélye, és kb. 4. vagy 5. körül jön be átlagosan a találat). Ugyanis ezt - amint kiderült a korábbiakból - csak kizárólag szex mentesen lehet eldönteni (sajnos!), illetve óvakodni kell a szerelem belobbanásától is, mert az - amíg el nem múlik - sokkal jobban megtéveszti az embert, mint az oxitocin kötődési hatása.

 

 

 

Előzmény: nosztalgika02 (5)