csdani19820802 Creative Commons License 2017.12.22 0 0 1924

Így van. Pont most (is) vettem egy 160 000-et futott autót, 1.5 millióért. Ráköltöttem kapásból 250 000-et. Ez így igaz. De ebből a pénzből még semmit nem tudtam volna venni. Ez egy 10 éves, relatíve magsabb presztízsű és magasabb felszereltségű autó. Ha kipótolom, akkor lett volna egy új Dacia, vagy Lada. Ami 10 év múlva gyakrolatilag egy jobb bicaj áron kelhet el, amit kb az akkorra én korosabb autóm is érni fog. (bár addig nem tervezem megtartani) Valamint a szervizköltségekhez számold hozzá az új esetén a szakszervizes felárat, mind alkatrész, mint munkadíj tekintetében, hogy a garancia ne vesszen el. Részben egyetértek veled, de abban nem, hogy egy ennyit futott autó innentől szinte csak problémaforrásként tekinthető. Továbbra is tartom, hogy egy karbantartott 140 000 km teljestett autó még újszerű. Egy ilyen autó 200 000 Ft - 300 000 Ft ráfordítással patika állapotúra hozható, ha egyáltalán kell rajta kopó alkatrészeket cserélni, tekintve, hogy nyilván Ti is rendben tartottátok. Nekem ha a következő autómat 150 000 km igazolt futásteljesítmény alatt tudom megvásárolni, nagyon boldog leszek :)

Előzmény: subaaa (1922)