Errefelé a 33-as, 27-es, 37-es, 26-os utat nagyon jól kijavították, a régi 3-as utat is a határig, Tokaj-nyíregyháza között a 38-ast is kijavították (csak azt az örökös hídi torlódások miatt a tokaji hídnál illene már 2×2 sávra szélesíteni), a 3502-est végig tükörsimára újították fel pár éve.
Viszont aki a három lila útra -- amit berajzoltam -- rámegy, az vagy 30 km/h-ra lassítson rajta, vagy tegyen félre pénzt az autószerelőre, azok olyan rosszak. A tamásbokori út útjelzőjét egy nagy piros x-szel le is húzták a leágazást jelző táblán, mert azt már 15 éve elhanyagolták javítani, és fél sávon felbomlott rajta végig az addig is gyenge minőségű útburkolat. Oda nem szabad bemenni mert ott a sárban bentragadhat az autó, aztán jöhet a kivontatás. :-O!
Az abaújszolnok-Baktakék szakaszt akkor láttam hogy rossz, amikor Edelény felől Encs felé mentem a falvakon át. Érdekesség, hogy azon a nyomvonalon az összes többi helyen frissen van felújítva az út, tehát érdemes lenne azt a picike 6 km-es ramaty útszakaszt is felújítani, mert ennek a nyomvonalnak csak ilyen picike híja van ahhoz, hogy az egész Edelény-Encs útvonal (a két város [Edelény-Encs] között, az Edelény-Damak-Hegymeg-Lak-Tomor-Monaj-Selyeb-Abaújszolnok-Baktakék-Fancsal-Forró-Abaújdevecser-Encs távon: --> 50,0 km, ill. a két főút között, az Edelény[27]-Forró[3] távon: --> 47,5 km) végig teljesen jó legyen.
Jó még arrafelé Abaújban a Hidasnémeti-Abaújkér-Mád-Tokaj út is végig, és jó, ill. elfogadható állapotú még a Hidasnémeti-Gönc-Széphalom-Sátoraljaújhely út is. Ezen a Hegyközi falvak területére eső részt több helyen foltozták, de jó minőségben, mert a foltok időtállóak, szabályos alakúak, egy szintben vannak, és nem túl sűrűek. Ez egy karbantartó felújítás eredménye lehet, végig jó tempót lehet tartani az úton, és sehol sem ráz, de mindenhol eléggé széles. A hegyi szakaszokon persze a sebességhatárokat be kell tartani, de ez az ilyen nyomvonalú utakon egy teljesen természetes dolog.
Tokajnál viszont nem ártana a 38-as útnak egy kisebb elkerülő szakaszt kiépíteni.
A 33-ason annyi a hiba, hogy a tiszafüredi hídon az aszfalt olyan nyomvályús mint a hullámvasút, szóval azt sürgősen javítani kellene. Mondjuk nem értem hogy egy acéllemez-alapú hídon hogyan jöhetnek létre a nyomvályúk, de a lényeg, hogy ott vannak és javítani kell.