"Én úgy gondolom, hogy én nem fogok tudni segíteni neked."
Dehogyisnem! Pusztán csak annyit kellene tenni hogy konkrétumokat teszel az állításod mögé, mely szerint a kódpad hamarabb kiiktatható mint hogy a tulaj beírja rajta a kódját. Bár közben egy csomót gondolkodtam, lehet hogy ezt az állításodat úgy értetted, hogy ténylegesen a kódpad maga kiiktatható, azaz tönkre tehető, kitéphető stb. Ha így értetted amit írtál akkor igazad van! Valóban, a kódpad rendkívül gyorsan "kiiktatható" az autóból, csak az nem igaz hogy ezáltal az autó indíthatóvá válna.
"Én mindig olyan rendszereket szoktam ajánlani, amikor az autó, olyan autó marad amilyennek tervezték, a funkciók használhatóak maradnak."
Bármilyen gépjárművédelmi rendszert használunk, az az autó bizonyos mértékű módosításával jár. Nem marad olyan az autó, mint amilyennek tervezték! Nem úgy tervezték, hogy mondjuk az injektorok vezetékeit egy relé megbontsa, vagy a motortérzár bowdenjébe beiktassanak bármit. Nem úgy tervezték az autót hogy abba pl. villanyszerelési kötődobozt (hallottam hogy van ilyen is) építsenek bele. (Az más kérdés hogy a villanyszerelési kötődobozt mennyire tervezték úgy hogy egy autóba kerüljön beépítésre.)
"Hozzá tartozik, hogy engem jellemzően újabb autókkal keresnek meg, amik tele vannak kényelmi funkciókkal és akarják azokat használni, ha már kifizették és benne van."
A kódpad használata nem gondolom hogy összefüggésben lenne az autók kényelmi funkcióival. Írtad hogy 20 éve dolgozol ebben a szakmában, ez pont 20 évvel több mint amióta én, úgyhogy készséggel hajlandó vagyok elfogadni hogy igazad van, csak akkor kérlek konkrétumokkal támaszd alá az állításodat! Tehát: a tasztatúra használata esetén az autónak pontosan milyen kényelmi funkciói lesznek használhatatlanok?
"Nem minden ügyfél minden gondolata, csak az autó körül forog. P.l. ha szervízbe viszi, nem feltétlenül emlékszik, hogy a szervízbe tudjanak dolgozni az autón, akkor neki előtte milyen procedúrákat kell először mindenképp megtennie, mert egyszerűen elfelejti, nem ezzel foglalkozik. Tehát az autó, az csak autó, DE NE LOPJÁK EL!!!"
A szervizbe leadott autó (melyben valamilyen extra védelem van) mindenképpen valamiféle "procedúrával" jár. A rendszert ki kell kapcsolni, deaktiválni kell, vagy szerviz-módba kell kapcsolni, ilyesmik. Ezt szerintem minden gépjárművédelmi rendszernél meg kell tenni, itt nem igazán tűnik relevánsnak az hogy milyen módon működik a felhasználó-azonosítás. Kódpaddal, ugrókódos távirányítóval, RFID-val vagy akármivel.
"Ha egy autó Kayless -es azt ne alakítsuk át távirányítóssá. Ha kulcsnélküli indításos, akkor ne kelljen, hozzá kulcs, stb, stb"
Értem, de én sem távirányítóssá, sem kulcsossá nem szeretném alakítani az autómat, semmi erre utalót nem írtam. Egy dolgot szeretnék, hogy valós, konkrét érveket halljak afelől hogy a kódpad kijátszható-e.
"De ezek az én elvárásaim, és az ilyen ügyfelek keresnek fel általában!!!"
Rendben. Akkor szeretnék az ügyfeled lenni! Kérlek ez esetben írd meg hogy a te rendszered pontosan milyen kivitelű, abban milyen módon történik a felhasználó azonosítása, van-e motortérzár és ha igen akkor milyen (alapból tiltó vagy alapból engedélyező), van-e OBD blokkolás, van-e rablásgátlás, emelésérzékelés, van-e GSM riasztás, van-e benne GPS, van-e tartalék akkumulátora, mennyibe kerül beépítve, körülbelül mennyi idő alatt építed nekem be az autómba, és hogy mennyi idő jótállást vállalsz a rendszeredre. (Egyenlőre kb ennyi jutott eszembe.) Ja és hogy hova kellene vinnem beszerelésre (budapesti vagyok). Köszönöm!
"De ezzel nem bántani szeretnélek téged, ne érts férre."
Egyáltalán nem vettem bántásnak. :-)
"Egyszerűen neked más dolgok a fontosak szerintem..."
Nem írtam a fórumba semmit arról hogy milyen dolgok fontosak számomra. De akkor most megteszem: Fontos, hogy az autóm az enyém maradjon, hogy az autóm egyben maradjon (ne lopjanak ki semmit a motortérből) és hogy tudjam hogy az autóm hol van.
"További jó tervezgetést és kívánom, hogy az legyen a végeredmény, amit TE szeretnél, mert Neked kell majd használni azt!"
Köszi! De mondom, hajlok afelé hogy a te rendszered kerüljön az autómba. Csak úgy gondolom ehhez teljesen elvárható, hogy elmondd hogy a Te rendszered milyen, hogyan működik, mennyibe kerül stb. (amiket fentebb leírtam). Ha esetleg itt a fórumon ezt nem szeretnéd, akkor szívesen várom ezeket az információkat e-mailen: p.attila.86[kukac]freemail.hu
Köszönöm!
Üdv.: Attila