Carina_S Creative Commons License 2017.12.16 0 0 290

Amit adtam neki, az segítség.

 

Segítség, mert ha a jelenlegi üzletét nem is tudja menteni vele, de legalább a következő alkalommal nem lép bele ugyanebbe a bakiba, és a személyes átvételhez fog majd ragaszkodni.

A jelen üzletét már nem tudja menteni vele, max. ha személyes elmegy hozzá és háznál tisztázza vele a dolgot, de arra utólag sajnos kevés esély van, hogy az eladó visszavegye az árut. (Erre csak akkor van esélye, ha személyes átvétellel vette át -- és azt is tanúk előtt! -- , és utána megy reklamálni a tanúkkal együtt, hogy rossz volt az eladott árucikk. Ekkora felhajtást azonban hogy tanúkat hívjon az átvételhez, nemigen csinál senki, de a személyes átvételhez ahhoz mindenképpen ragaszkodhat. Tanú hiányában még meg lehet kísérelni, hogy az árucsere és pénzátadás tényét egy darab papíron rögzítik, mindkettejük aláírásával, személyi igazolványszámával, és dátumozással, 1-1 példány a vevőnek és az eladónak is. Más óvintézkedés, ennél több nem jut eszembe. Max. ennyi amennyit meg lehet tenni, ha mindkét fél belemegy ebbe. -- Az utólagos orvoslásra viszont ezek nélkül még módja sincsen!!!)

 

És még valamit: a vastag betű nem indulatot akart kifejezni, hanem azt, hogy ragaszkodjon a személyes átvételhez nagyobb értékű árucserénél, mert enélkül nagyon nagy a bukta kockázata. Ha ezt félreértetted, akkor bocsi érte... .

Előzmény: gepesz (289)