Gábrisvitéz Creative Commons License 2017.12.14 0 0 100561

Hát barátom, le kell hűtselek! Nem rosszindulatból, de amiket írtál, hogy pl. melyik kocsin milyen reklám volt, meg milyen hangja volt, stb, hát ez sosem volt az én műfajom. Az egyes járművek engem ilyen mélységben sosem érdekeltek. Egy időben divat volt, hogy a sofőrök vicces rendszámtáblákat tettek ki, ez a "Dobozos" is csak ezért maradt meg az emlékeimben. Volt még több ilyen is, de mikor egyre gyakoribbak lettek, onnantól nem figyeltem már rájuk. Voltak itt régebben olyanok, akik nagyon otthon voltak az ilyesmikben, amiket írsz. Számodra bizonyára sajnálatosan én csak egy átlagutas voltam ezeken a buszokon. Legföljebb a rendszámát néztem meg (amiket említettél, mindegyiken utaztam) aztán felszálltam és ha le tudtam ülni, akkor olvastam és nem a busz hangját figyeltem.
Tudom, most mindez kiábrándító lehetett, de engem mindig inkább az állomány egésze érdekelt, mint az egyes darabjai.

Visszatérve a fotóra, tényleg nem tudom jobban belőni azt a buszt. Az sem biztos, hogy melyik évben készült az a kép és ebből következően semmi más sem. Az viszont kétségtelen "aztamindenit kategória", hogy Szeged az elsők között kapott 280.06-osokat. Mégpedig az 1974-ben legyártott első 50 kocsiból 19-et. Rendszám szerint GC 74-42 ... 74-60, 1982-től BV 03-40 ... 03-58. Az újabb átrendszámozást egyikük sem "élte" meg. Az első hármat '83-ban, az utolsó kettőt '89-ben selejtezték. Ezek tehát valószínűleg nem lehetnek. A többi meg már találgatás ...

Előzmény: AKF996 (100560)