De ha te azt mondod, hogy - dorozsmaiként - sokat utaztál vele, akkor még tudnál esetleg mesélni róla/róluk valami szépet (mondjuk 1-2 sztori esetleg ha van a dorozsmai buszokról vagy valami ilyesmi), ha szépen megkérlek? :))) Csak mert én úgy szeretem olvasni az ilyen régi ikaruszos történeteket, és olyan nagyon kár (az én szememben), hogy ma már nagyon senki sem mesél róluk az ilyeneket /mintha senkinek sem hiányoznának már annyira a volt szegedi 200-asok, vagy nem tudom/. Például az AKF-ről - mert mint mondtam, én sajnos nem sok mindenre emlékszem róla:( - még annyit, hogy milyen volt a hangja? :) gondolom nagyon szép lehetett, olyan egyedi volt vagy olyan tipikus akkori ami esetleg még hasonlított is valamelyik másikra? :) Gondolom szépen is ment, főleg azzal a beosztott vezetőjével, Dobozossal, már a kinézete is megérne egy misét szerintem az akkori korból. A dupla lámpáit például a sírba is magával vitte kb...
Volt egy bizonyos AHA-604 nevű busz, ami ugyan nem dorozsmai volt, de ezt leszámítva hogy csak a végén dolgoztak hasonló terepen (mind a 2 lovagló busz volt), ők amolyan igazi 'testvérek' voltak, legalábbis ha az élettörténetükben nézzük a dolgokat, nagyon sok hasonlóság van köztük: egyszerre érkeztek 1987-ben (az 604-nek ugye BX 68-13 volt az eredeti rendszáma) és lényegében egyszerre is lettek selejtezve teljesen, merthogy ez is 2010 legeleji selejt, így tökre hasonló életutat jártak be, nem? :)) De persze nem kérdés, hogy melyik lehetett a jobb/szebb busz, a 996 abszolút jobban nézett ki (úgy olvastam, akkoriban többen hívták itt istenkirálynak is azt a buszt) és gondolom a hangja is szebben szólt. :)
Még egy valami: ha sokat buszoztál a dorozsmai járatokon (gondolom a 35,36,75 és ezek Y-os változataik), akkor esetleg kérdezhetnék még egyet tőled? Tudnál esetleg mesélni még egy kicsit a még az AKF-nél is régebbi és öregebb meg persze hamarbb is selejtezett), volt dorozsmai Ikaruszokról? :) ha szabad persze, meg ha esetleg emlékszel is még rájuk, bár gondolom te biztos emlékszel. ;) Ilyenekre gondolok, mint elsősorban AEX-166 (ő lenne a legjobb nekem, mert ő róla tudok eddig a legkevesebbet), ELM-330 (ez a 2 busz 1985-ös gyártású volt és széles gumiperemes/üvegű bolygóajtósak voltak, csak gondolom az AEX szebb volt), akkor még BRA-115, ami meg ugye 1988-as jármű volt, csak azt amiatt az ominózus 2004 decemberi Kossuth Lajos sugárúti nagyon durva (oszlopos) baleset miatt aztán tényleg nagyon korán (ki)selejtezték - menthetetlen volt állítólag, sajnos, így szegény alig élt 16 évet):/, meg egyebek, ilyenekre gondoltam még. Persze csak ha jó neked és van időd esetleg ilyenekről írogatni. ;) Nagyon-nagyon megköszönném! Csak azért kérdezem, mert tényleg imádom az ilyeneket olvasni, így nagyon érdekelnének, meg persze még azért, mert a (volt) dorozsmai buszok aztán különösen becsesnek számítanak az én szememben is, azok lehettek a legjobbak talán a helyi állományosokból, így nagyon szívesen /meg/tudnék még róluk néhány dolgot. :) Elnézést kérek a hosszúra sikeredett írások miatt!:)