bitter6704 Creative Commons License 2017.12.11 0 0 45843

Én egyszerűen azért rakok ki kaját a madaraknak, mert szeretem nézni ahogy esznek, gyanakvóan fel- fel röppennek. Jó eső érzéssel tölt el, ha megvendégelhetem őket és nagyon örülök ha egy egy madár leszáll az etetőmre, gyönyörködöm bennük függetlenül a fajtájuktól.

 

Gondoltatok már arra, hogy milyen lenne egy nyár a balkáni gerlék hangjának búgása, vagy a verebek csipogása nélkül? Többféle eleséget szoktam kirakni. A gerléknek teszek ki búzát, kukoricát hisz ők ezeket jobban is szeretik. A cinkék és más apróbb madarak nem is eszik meg. Nekik fekete naprát, kölest, fénymagot adok olyan helyre, ahol a gerle nem tud hozzá férni.

 

Előző kommentben valaki azt írta a karvaly által megfogott cinke kapcsán, hogy szükség van a természetes szelekcióra. Ezzel egyet is értek, de vajon a madarak etetése nem a szelekció ellen való e akkor, amikor még igazából kemény tél sem volt?

Amikor a nálam kajáló madarak közül elragad egyet egyet a karvaly, vagy a macska, az nekem rossz érzés. Az én vendégeimet ne zaklassa semmi : )