lahuba Creative Commons License 2017.12.08 0 0 66903

Nekem meg azért szimpatikusak a nagyon erős paprikák, mert igen takarékosak.

Az a baj, hogy a kereskedelmi forgalomban kapható, ún. erős őrölt paprikák, és esszenciák olyan gyengék, hogy igen nagy mennyiségben kell őket adagolni annak, aki szereti az erőset.

A közismert Erős Pista nekem olyan gyenge, hogy ha a húslevest meg akarom ízesíteni, akkor annyit kell adagolni, hogy már paradicsomlevesnek néz ki, ráadásul el is sózza.

Persze így többet lehet eladni belőle...

Én az utóbbi időben saját termesztésű csiliből csináltam port, ez végre jó, elég egy mokkáskanál hegyével beletenni az ételbe, és jóízű lesz.

De most kaptam ajándékba valami igen erős anyagot, amelyből egy késhegynyi mennyiség után is ütős íze lesz.

Ez lenne a nekem való, mert így elég lenne néhány bokor ebből a paprikából, és ez is biztosítaná az éves mennyiséget, nem foglalja feleslegesen a termőterületet a tömegnövényektől.

És őrölni sem kell annyit...