Tycho Brache Creative Commons License 2017.12.08 0 0 19468

Útvonal: Pozsony-Brno-Prága. A Sokolská az autópályáról bevezető úttal párhuzamos hosszú utca a viadukt után. Teljesen biztonságos környék, de autóval nem fogsz tudni megállni sehol. A mellékutcákban talán igen, de ott is fizetős. A szállodák egy részének van mélygarázsa, de nem ingyen. Áruházak parkolóval nincsenek a környéken. P+R-ben megállhatsz a város szélén, ahonnan metróval be tudsz jutni az I.P. Pavlova nevű megállóhoz.

Mindkét országban kell autópálya-matrica. Szlovákiában elektronikus "matrica" van, mint nálunk, a határon tudsz venni euróért. Csehországban ragasztós matrica van, azt is a határon tudod megvenni koronáért (vagy itthon az Autóklubnál forintért). Valószínűleg kártyát is elfogadnak mindkét helyen, de ennek nézz utána! Mindkét országban van egyhetes/tíznapos matrica. Nem érdemes spórolni rajta, mert ellenőrzik.

Ha még nem voltál Prágában, akkor nyilván a belváros turisztikai érdekességeit akarod megnézni. Gyalog is könnyen elérhetők, de a tömegközlekedés jó, trafikokban vagy a nagyobb megállókban automatából előre kell megvenni a jegyet és a buszon/villamoson vagy a metró behjáratánál érvényesíteni. A 24 koronás jeggyel 30 percet utazhatsz korlátlan átszállással, az mindenhova elég lesz. Szállodákban is szokták árulni.

Kártyával a boltok és éttermek többségében tudsz fizetni, kocsmákban nem mindenhol. A belvárosban kerüld a tourist menu-t hirdető helyeket. Két-három utcával távolabb a fő turistacsapásoktól jobban megéri próbálkozni, de a belváros sehol nem lesz olcsó. Magyar étlap nemigen lesz, angol igen.

Előzmény: KPKata1 (19467)