bbenjoe Creative Commons License 2017.12.07 0 1 211

Én is keresek egy filmet, amit még gyerekkoromban láttam a '90-es évek legelején, szóval szerintem '80-as.  Amire emlékszem:

- A középkorban játszódhat.
- Egy őszülő ember és a két felnőtt lánya vidéken él.
- Egy nap feltűnik két gonosz marcona lovas alak. Az egyik azt hiszem kijelenti, hogy Ő az ősz ember testvére vagy rokona, és az örökséget követel tőle, persze amaz megtagadja.
- Ezért zaklatni kezdik őket, pl azzal hogy tüzet gyújtanak, illetve azt hiszem pl lefejezik az ökrüket és karóba tűzik az állat fejét. De olyanra is emlékszem hogy szétverik hogy a két bandita megöl valami szerzetest, aki szintén nem akar nekik segíteni (mert talán fattyú a bandita)
- Végül odáig fajul a dolog, hogy összeverekednek, de az ősz embert ekkor hátba lövi a pisztolyával az egyik a két gonosz bandita közül.
- A film végén a két lány bosszút áll: az egyik banditát az erdőben egy verembe csalják, és amikor beleesik, egy karóval ledöfik. Azt hiszem "Káplárnak" hívták, mert...
A következő jelenetben egy öregasszony szól a gonoszabb banditának, hogy "megölték a káplárt" Erre persze a gonosz bandita a lányok után megy, de őt is megölik, azt hiszem egy erdei patak szélén. Az említett öregasszony odaszórja a jóskártyáit a vízbe úgy emlékszem. Így ér véget a film. Valakinek ismerős mindez?