Ha már a témánál vagyunk: én most egy lakásfelújítás kapcsán vagyok kénytelen álmennyezetben vezetni elszívó (konyha és fürdő kifele) és légellátó csöveket (nyílt égésterű kazánhoz, befele), hőcserélő nélkül.... Elég hosszan, az elszívó 7-8m, a légbevezető kb 3 m.
Mivel a hangszigetelést és a hőszigetelést is meg kellene oldanom, ráadásul egy rövid kéménycső is lesz az álmennyezetben, valami kőzetgyapot alapú szigetelést szeretnék. Hosszas görcsölés után a Rockwool Klimafix-et találtam, de bizonytalan vagyok, hogy nincs-e ennél jobb/alkalmasabb/olcsóbb.
Ezen kívül a kondenzvíz problémán is gondolkoztam.... Az elszívókban és a légbeszívókban is - más-más helyen) előfordulhat kicsapódás, de nem tudom, ez a gyakorlatban milyen mértékű, hogy érdemes-e valami megoldáson gondolkodnom. Egy topictárs mondott pár jó ötletet, de az a legnagyobb baj, hogy csak lapos csövek férnek be, arra meg nincsen semmilyen standard kondenzvízelvezetési megoldás (csak függőleges kerek csőre létezik egyfajta idom).
Szóval a második kérdés, vajon áll-e majd a kondenzvíz a csövekben, vagy az a pár csepp simán kiszárad.....