"azt hiszem jól látszik a szerkezet is."
Sajnos igen :)
Én nagyon seggbe rúgnám azt az építészt, aki még nem halott öntartó (pl szeglemezes) tetőről, ezért betervez nekem egy oszlopot a szoba közepére, bónuszként egy csinos vasgerendával a fejem fölé.
"a gerendák közé kerülő szigetelés rögzítése a alulról huzalos rögzítőhálóval enne célravezetőbb"
Én nem tartanék attól, hogy a gipszkarton álmennyezet leszakad 40 centi olcsó üveggyapot rettenetes (4 kg/m2) súlya alatt.
"a párazáró fólia helye mindenképpen a gipszkarton függeszték alján legyen, közvetlenül a gipszkarton felett,"
Ha van olyan lelkiismeretes embered, aki a párazáró fólián átmenő szellőzőcsöveket egy űrhajó-szerelő megbízhatóságával tömíti körbe,
akkor futhatnak a csövek a párazáró fólia felett is.
"esetleg a gerenda aljára erősítsük és az tartsa a gerendák közti gyapotot?"
Eszedbe ne jusson a párazáró réteget a hőszigetelés közepére tenni, ott nagy hidegben a hőmérséklete harmatpont alá kerül és vizesedni fog. Vagy legbelül legyen, vagy maximum a 20%-ánál, annál kijjebb ne legyen.
"viszont elvileg nem csapódna ki a pára, mivel felette is szigetelés lenne,"
A fóliát hiába védi valamennyi hőszigetelés a kinti hidegtől, szépen le tud hűlni, mivel ugyanannyi hőszigetelés védi a benti melegtől is :)