FuTomi Creative Commons License 2017.12.02 0 0 60

Üdvözletem!

 

Kalina cross lux-om van manuális váltóval.

Teljes mértékben meg vagyok vele elégedve és a szervízzel is. (Délpesti szalonból vásároltam). 

Voltak kisebb problémák, kétszer estem át visszahíváson, egyszer a klíma volt sorozathibás, de flottúl megoldották, egyszer pedig valami kábelre tettek védőköpenyt. Ettől függetlenül szépen megy, a váltó nálam is zajos picit, de elviselhető. A fogyasztásom 7,4-7-6 közt játszik, hosszabb utakra ritkán járok vele, de elég "nehéz" a lábam, biztosan tudnék rajta fél litert leszedni.

Én még az elsők közt vásároltam meg (2016 február végi rendelés), de akkor még "Merkur"-os időszámítással hozták a vasat, szinte napra pontosan 6 hónap volt a rendelés és az átvétel közti idő. Örömmel látom, hogy ez mostanra már megszünt.

Aki vidékre vásárol, és néha munkára is használja a kocsit, érdemes gyárilag rátetetni a vonóhorgot, később ez a megmozdulás legalább 50e-el magasabb költséggel jár (új vizsga, új forgalmi stb).

A menüjét még nem mertem "feljavítani" a New Menu vagy single menu-re, de szándékozom hamarosan megtenni.

Sajnos magyar nyelvű leírást nem találtam még (igaz sokat nem is kerestem), ha valakinek van esetleg használható információja ezzel kapcsolatban ne tartsa vissza. ( futomikukacgmailpontcom ) A legfontosabb kérdésem, hogy a ciril skin-en kívül van-e rajta esetleg angol (merészebb ámomban magyar) nyelvű menü? A youtube-on csak orosz videók vannak fenn. Ugyan itt találtam régebben egy beszerelési/bekötési videót is a tolatókamerához, ami automatikusan kapcsol hátramenetnél. A közvetlen linkeket gúúgli megmutatja, vagy kérésre email-ben elküldöm.

 

Nem tudom, miként vagytok vele, de a mai napig 1-2 hetente megállítanak parkolásnál, hogy mondjam már el a véleményem az autóról, ennyire csodabogárnak számít még mindig a Lada? Nekem persze igen és jól esik mindez, csak kicsit meglepődöm.

 

Kellemes, balesetmentes vezetést kívánok mindenkinek!