Törölt nick Creative Commons License 2017.11.28 0 0 82624

Más kérdés... miért van csatornaszag wc helyiségben..? Egyszer volt, hogy pár hét után mikor jöttem ki volt száradva. Valami valahogy leszivta vagy valami nagy gáz van? Ha van víz a wc-ben, akkor is ad szagot. Vagy lehet a kis kézmosóból jön..?

 

Pár hét alatt kiszáradhat. Elpárolog a víz a szifonból.

Azért nézd meg, hogyha a rendszer ki van szellőztetve. Kell legyen legyen egy  olyan cső, aminek a vége nyitott. Ott kiegyenltődik a nyomás.

Amikor az ejtővezetékben lefolyik a víz, akkor a levegővel is keveredik, ami  hosszú függőleges vezetékekk esetén összenyomódik. Pl. ez akkor történik meg amikor 88.5 fokos könyököket alkalmaztak azonos átmérőben, de lehet, hogy valahol van egy leszűkítés is (pl.lerakodás miatt). A vízműveknek van egy 12o báros csatornamosója berendezése, egy cső aminek a végén van egy fej, hátrafele irámnyított düznikkel, azzal ki lehet mosni a lerakodásokat.  Meg kell keresni egy tisztitót és onnan kimosni a fővezetéket az épületbe, el kell jutni a csővel az első csatornázási aknáig. 

Még kamerájuk is van, amivel meg tudják nézni, ha nincs valahol eltőrve a cső. 

Mindig ezzel kezdem, ha fel kell újítani egy épülettet. Ha nem tudják kimosni, ki kell cserélni a fővezetékeket. 

 

A polisztiréngyöngyöt én nem ajánlom. Pár centibe kiöntve rendbe van, de 15-2o-ba nem nagyon. 

Ha nagy mennyiségről van szó és szivattyúzzák, akkor a betongyárba kevernek hozzá cementet és homokot is, adüdik egy 7oo-1oookg/köbméteres anyag, amiután kiszárad. Ez a polisztirolgyöngy kezelve van valamivel, hogy a kötőanyag ragadjon hozzá. Másképp nem tudnád összekevertni. 

Duzzsasztott agyag a gerendák tetejéig, polisztiról EPS 15o-as, fólia, 4-5 cm Isofloor szintelésnek. Nagyon drága, mert 1o liter megy be centiméterenként négyzetméterenként. 

Előzmény: duplahalasz (82622)