molnibalage Creative Commons License 2017.11.24 0 0 33471

Légvédelmi rendszerekről beszélgetünk, szerintem simán elfér itt. Köszi a képet.

Nem minden rendszert ismerek fel.

 

Én az látom, hogy

  • Szerintem 2 db Sz-350 osztály lesz rajta. Ez azért érdekes, mert area denial SAM nem lesz rajta és a két meglevő hajó fő légvédelmi alapvőten eltér majd?
  • Megmarad az AK-630 és nem cserélik le Kortikra, ami kicsit fura, de ezek száma logikusra csökken, mert ezek ma már nem elődleges dolgok, mint 30 éve.
  • A Morfeusz az milyen SAM rendszer? A mennyiség és méret afféle Tor-M2 szerűségre utal, de ezt nem ismrem, de egy gyors keresés is ezt dobta ki. Az nem derül ki, hogy ez hány célcsatornát jelent.
  • Összességében ez az Kirov osztályú egység a kis és közepes HMZ-jű SAM-ek felé mozdul el. A rakéta és célcsatorna mennyiséget tornázza úgy, hogy a Vityáz körkörös lefedést ad, amíg az Sz-300 osztály tűzíve meg 105 fok. Nem pakolnk rá feleslegesen 120 km feletti HMZ-s rakétákat, amikor a horizont korlát miatt úgysem használhatóak ki. Szerintem ez a logikus. Persze, ha lenne igazi orosz CV AWACS-szal E-2D módra, akkor azért totál fantáziálva lehetne Sz-350-nel is horizont alá tüzelni vagy akár Sz-300/400 rendszer telepíésével. A hajó kialakítása viszont azt mutatja, hogy ezzel nem számolnak. Legalábbis szerintem.

30x8 db ASM van rajta? Mert ez alapján pont azt látom, hogy a kisebb, de több ASM felé mozdultak el, ami az AEGIS képességeinek ismeretében komoly koncepcionális változás.

Előzmény: gaunt (33470)