rferi
2017.11.24
|
|
0 0
146901
|
Még egy utolsót a témában, és utána leállok: nos én körtét és meggyet csináltam eddig, de a körtecefrém semmikor se volt még keserű. Még akkor sem, amikor már átfordult, és a leve van felül. Jó erősen alkoholos, enyhén savanykás íze ven, de a savanyúsága nem az ecettől van, mert olyan eszméletlen édes a nyári körtém -és használok pektinbontót is -, hogy keletkezik annyi alkohol, ami leöli az alkoholkészítő gombákat, és ezért megszakad az erjedési folyamat. Ez fontos, mert ha életben maradnak, akkor tovább bontják éhségükben az alkoholt ecetté.
De az én cefrém eláll. Volt, hogy csak a következő évben főzettem ki, és nem volt semmi baja.
A meggy se volt keserű, igaz, abból a magot egy hét után kigereblyéztem, ahogy mondod, nem szeretem a sok kéksavat, amit gerjeszt. |
Előzmény: raklapjúzer (146877)
|
|