Srudolf, Jenő,
A gerenda szélessége 9 centi. Legalábbis az egyiké, amit mértem. Néhány helyen látszódik a lemez vastagsága, nem tünik annyira leharcoltnak, persze nem naponta látok ilyet, szóval tulajdonképpen semmit nem jelent mit látok :). Holnap ha minden igaz már látmi fogom az összes gerendát, most berajzoltam lenti összegányolt alaprajzba a két gerendát amit már látok.
Hogy hosszútávra tervezek-e? Hát mi szerintem max 15 évet tervezünk itt, de hát utána is egy értéket képviselő lakást szeretnénk eladni értelemszerüen. Naivan én azt feltételeztem, hogy ha már a salak helyett valami harmadannyi tömegü töltést teszek, akkor már csak jót tehetek a födémmel. Azt mondjátok még ez is kevés? NA most a probléma, hogy amit most csinálok az az alaprajzon lévő 3 szoba. A többit "készen" kaptuk, előző tulaj kifestette, új scempéket rakott, stb, szóval ahhoz nemigen szeretnénk nyúlni ami látottak alapján lehet gázos? a többi felületen mindenhol csempe van és van egy gyanum, hogy az előző csempére került rá az új réteg, a szoba szintje és az előszoba szintkülönbsége miatt. Már a szépérzékemet is zavarja a tudat, hogy egymásra tehették, de feltörni mindent már nem szeretnénk.
Illetve ha meg is erősítenénk a födémet, akkor is ott van a többi szint, többi lakó födéme. Kétlem hogy a felettünk lévők felújitásuk során hasonló körültekintően jártak el, mint akár most én gondolat szintjén.
Az hogy "B" rétegrendnél közetgyapotot irtál a liapor helyett is a gerendák közé, az azért van, hogy tovább könnyitsük a terhelést? Vagy mert párnafa nem ülne egy 8-10 centi liaporon rendesen (kb ez a gerenda teteje és abeton szintje közötti magasság, de még holnap lemérem)
Szóval valami elfogadható, de optimális megoldást keresnék. Barátságtalan alsó mühelyesek dobnának egy hátast, ha beállítanék kitámasztani alulról a födémet. Persze ő érdekük is lenne, csak nehéz ezt lenyeletni velük.