Én tavaly keresgéltem, de ahogy visszaolvastam, minden datolyaszilvával foglalkozó kertészetre volt negatív vélemény. Így végül sok hezitálás után az egzotikusdisznövények oldalról rendeltem, mert ott konténeres volt, amit szerettem volna fajta. Kicsinek kicsi volt, ami érkezett, de legalább a gyökerei miatt nem kellett aggódnom, bent tudtam teleltetni, és viszonylag jó áron volt. Most így utólag nem bánom, mert úgy tűnik, a szabadgyökerűek általában problémások. Miért van az, hogy régen azért ki tudták termelni normálisan a csemetéket, ma meg sok helyen alig gyökerűek, rosszul forradt oltási hellyel, alig kihajtott, nem beérett hajtásokkal. (Nem csak kákiról beszélek általában a szabadgyökeres csemetékről). Így még személyesen is tök felesleges elmenni messzebb lévő kertészetbe, mert úgy se lehet normálisat venni. Tisztelet az igen kevés kivételnek, aki figyelmet fordít az eladnivalójára.
Tavaly jött egy autó Szlovákiából, előtte héten bedobáltak cetliket, hogy gyümölcsfa vásár lesz. Gondolom, megmaradt nekik télről, és megérte átruccanni. Amit onnan vettem növényeket pedig tavaszi ültetésűek voltak, utaztak, téli maradék volt, mind megeredt, és szépen nő. Nem értem... Azaz de.