Törölt nick Creative Commons License 2017.11.20 0 0 4844

"Szerinted a mai fold el tudja tartani a mai elo embereket - Afrika lakossagot? Igen, el tudja. [...] Tehat a problema NEM az eroforrasok hianya."

Két dolgot nem veszel figyelembe - amit egyébként többször is elmondtam:

1. Afrika most is képtelen eltartani magát normálisan. Nincsenek tartalékaik, ezért elég egy kisebb probléma és máris milliók halnak éhen.

2. Az afrikaiak azt szeretnék, ha a nyugatihoz közelítene az életszínvonaluk, ehhez pedig jelentősen növelni kell a termelést, amit az erőforrások (is) korlátoznak. Nem mindenben, de például mezőgazdasági termelésben igen, kevés a jó minőségű termőföld, kevés az ivóvíz. Természetes erőforráshiányok vannak rengeteg helyen!

 

"Mikor Afrikaban kevesebb volt a lakossag, akkor sem volt rozsas a helyzet, akkor is volt ehezes. Ez is azt mutatja, hogy NEM a nepesseg novekedes az ok."

Pont hogy azt mutatja, hogy az is az egyik ok, hisz az őskor óta folyamatos trend nagy léptékben a népességnövekedés - és ezzel együtt az éhezés is.

 

"Az eletszinvonalbeli kulonbsegek nem a lakossag szamabol adodnak."

Ilyet sem állítottam... csak hogy ez is egyike a fontos tényezőknek. Nem az egyetlen, nem is a legfontosabb, de egyike a fontos tényezőknek.

 

Látom a kérdésemet nem sikerült végiggondolnod... csak írsz, csak írsz, nem gondolkozol...

Előzmény: isabellee (4843)