kürtök Creative Commons License 2017.11.20 0 0 49824

Nem haragszom hogy vitatkozol, ezért van a fórum.

 

„Mindegy hogy hány mm-es objektívet használok a képkivágásom ugyanaz lesz, hiszen a 30-assal közelebbről, az ötvenessel távolabbról érem el ugyanazt a képkivágást.” - éppen erről a távolságról beszélek.

 

Az hogy portré akkor fix min 50 max. 90 mm, szintén a profi fotósoktól jön, zoomtól eltanácsolnak.

 

„Én biztosan gyakorolnék, illetve megkérdezném egy PS topikban a gurukat.” - Photoshop Profis youtube sorozat Haarefreistellung, vagyis durván Hajkiválasztás részében emelik ki ezt, az utómunkát megkönnyítő metódust a fotózásnál. Kipróbáltam, és jól működött.

 

„mert hát alaposan körbe lehet vágni az eredeti hajat”, a laikus lehet hogy nem fogja észrevenni, de a modell aki minden nap látja magát a tükörben, biztosan.

 

A 35 mm lehet hogy kevés, valamelyik éjjel találtam rá arra a megjegyzésre, hogy az pl. 50 mm apsc-n 75, de ez csak a képkivágás és nem az objektív sajátosságai, nem lesz olyan soha  a kép mint egy ff-en 75 mm-el.

Egy ötvenest fogok kölcsönkérni, kipróbálom otthon mit mutat softboxxal, mennyire kell távol menni etc. Ezt ugyan nem írtam az elején, de láttam az előző fotós képeit, stúdiója van a belvárosban, hát nem sztam össze magam, ennél jobbat szeretnék, de 75 mm fixre beruházni, ami azután a polcon marad az gáz. Egy ötvenest kipróbálok a saturnban, ha van rá esély hogy később tudom használni, megveszem, ha nem kerítek egyet erre az alkalomra. A gond az, hogy ez már az ötödik obi lenne a tatyóban, hétköznapi fotós vagyok, nem egy dologra ráállva, nem akarok mindenhova kofferrel menni.

 

A különbségek szemmel láthatóak a mellékelt képeken, igazából minden obinak van vmije, a legjobbat kéne kihozni abból ami van.

 

Hogy ki mennyit fotózik, ez nyilván személyreszabott. Amióta nem kell a filmmel spórolni, toltam neki nagyon az elején, most már nem. Megnézem mi éri meg, mire van egyáltalán szükség. A rendezvényfotózás tolta meg ennyire az exposzámot, mert ahhoz a 30 fotóhoz amit végül a tag kiválaszt, minimum tízszer annyit kell csinálni. Egy koncerten ami kifér a csövön, mert gyakran  nem is látod milyen jó mozzanatot kaptál el, csak otthon a monitoron. Ami nálam maradt azokat sem töröltem később. Ez nem igazán téma, pláne nem vitatéma.

Előzmény: Soká (49822)