kürtök Creative Commons License 2017.11.19 0 0 49816

Mindkettőtöknek, Soká topictársnak is írom egyben: a fotózást úgy tanulom, a mai napig, hogy könyvekből, oktatófilmekből, profi fotósok által készített dvd-kből veszem az elméleti ismereteket, majd a gyakorlatban is kipróbálom. Veszem a tatyómat, az állványaimat minden tartozékot, és ahogy Soká is írta, ami a legjobban megfogott, megvalósítom, vagy megpróbálok közelíteni hozzá.

 

Német nyelvű anyagokról van szó, de a portréfotózásnál az alapértelmezett az 50 mm fix - ff vázon. Az apsc-n az 50 mm-el olyan távolról kell már fényképezni, hogy a softbox már vagy benne van a képben, vagy ha hátrébb húzom, már gyenge. Egy softbox lőtávolsága 2-3 méter. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy az 50 és a 35 mm fix az egyetlen obi, vagy megoldás erre, azt mondom, hogy az esetek 90 százalékában ezt ajánlják.

 

Van 120 euróm egy 50 mm fixre, de ez csak még egy plusz cucc lenne az amúgy is túlsúlyos tatyómban, és igen csak kérdéses, hogy jelent-e jobb megoldást.

 

Ami meg az autóvezetést tankönyvből megjegyzést illeti - igen, az is az elmélettel kezdődik. Tankönyvből, aztán jön a rutin és a város.

 

Én sem csinálom másképp, az elmúlt négy évben 148 ezer fotóm maradt meg, ezek nem kis része gyakorlati tapasztalatszerzés volt. És igen, a fotózás is egy olyan dolog, mint bármi más ami digitális: minél jobban beleásod magad, annál több a kérdőjel. 

 

A háttérrel kapcsolatban, sötét hajú macát világos, szőkét sötét háttér előtt kék fényképezni, hogy a későbbiekben a hajzuhatag alfacsatornával pshopban elválasztható legyen, és a léányzó egyazon fotója egy portfólió több elemmén is használható legyen. Ez jobb és gyorsabb megoldás, mint 10 munkatársnőt kirángatni a munkájából és szétbombázni az irodát hogy studio legyen belőle.

Előzmény: Degeczi (49815)