Veratrum Creative Commons License 2017.11.17 0 0 263

Sziasztok!

 

A következőben szeretném a tapasztaltabbak segítségét kérni:

Otthoni, hobbi szintű zeneszerzéssel szeretnék foglalkozni, legalábbis kísérletezni és kipróbálni magam ezen a téren. Az anyagi lehetőségeim nagyon korlátozottak, ezért azokkal az eszközökkel kell beérnem, amik adottak.

Röviden a jelenlegi helyzet, illetve a terveim:

Van egy Casio WK-3300-as szintetizátorom, USB-vel, így midi billentyűzetként is használható. Sajnos csak XP alatt működik rendesen a drivere, és a hozzáadott kezelőprogram. Van lehetőségem összerakni egy második asztali gépet, XP-vel, ahova rá tudom kötni a Casio-t.

A zenei stílus, amit szeretnék, valami "líraibb", inkább klasszikus hangzásvilág, meditatív, némi kelta beütéssel.

Szeretném megkérdezni, hogy milyen hangkártyát ajánlatok, amin nincs a jelenleg kb. fél másodperces késés, ami akkor jelentkezik, ha pl. Audacityvel szeretném felvenni, amit éppen játszom (a hangkártya line-in bemenetén keresztül)? Max 10 ezer Ft-os külső, USB-s hangkártya megfelelne?

A késés akkor is jelentkezik, ha USB-n keresztül zeneszerkesztő programot használok?

És végül, melyik zeneszerző-szerkesztő programot ajánlanátok? A csak loop alapúak kiesnek, mert mindenképpen egyedit szeretnék (és a stílus miatt is). Nem professzionális, stúdió szint a cél, csak az, hogy tudja kezelni a szintetizátort midi billentyűzetként, szép, élethű hangszíneket lehessen benne használni, és lehetőség legyen felvétel után "retusálni", kiegészíteni a zenét.

Köszönöm előre is a válaszokat!