Csimpolya Creative Commons License 2017.11.17 0 0 3749

Némi hiánypótlás. A november havi UFO-magazinban az ötödik oldalon rövidke cikk a Riverside-ban észlelt csupakabráról. Pont az észlelő macskájára vadászott, de lebeszélték róla.

A Hihetetlen hetedik oldalán szintén aprócska írás, ami számomra inkább a humor kategóriába tartozik. Egy észak-karolinai háziasszony nagylábú-csalogatót kotyvasztott. Nincs hír arról, hogy a célközönség kipróbálta-e, és ha igen, milyen sikerrel.

A november 4-i UFO-rendezvényen nem volt olyan előadás, ami a témánkhoz kapcsolódna. Ez persze nem jelenti azt, hogy ne lett volna néhány érdekesség..

Az előcsarnokban könyveket árultak, meg is vettem Nemere István: Titkok könyve 2018 című könyvét. Ennek a 65 oldalán van egy Tengeri szörnyek című rész.

A történet szerint 1922 november 22-én a dél-afrikai Margate tengerpartján egy fura lényt láttak. A leírások alapján egy borzalmas külsejű állat (jegesmedve, bálna és indiai elefánt keveréke) harcolt két kardszárnyú delfinnel. A küzdelem majdnem három órán át tartott. Később egy festőművész a tanúk leírása alapján lerajzolta a lényt. Az az állat, ami ennyi ideig küzdött két orcával, nem akármilyen élőlény lehetett! Másnap egy testet találtak a parton, de csak egy valaki fényképezte le. Viszont lemérték, 14 méter hosszú volt. Az angol újságok két év múltán vették át a hírt, és az ismeretlen lényt az ormánya után Trunko-nak nevezték el, így szerepel a szakirodalomban.

Egy évvel később az USA partjain is láttak valami hasonlót, ezúttal az ismeretlen lény támadott meg egy delfint. Aztán nem volt több észlelés, vagy legalábbis nem került a lapokba.

Erről még nem olvastam, hátha valaki bővebbet tud róla, .