eRKiraly Creative Commons License 1998.12.11 0 0 27
Kedves BaSand!
Igazad van abban, hogy erkölcsi válság (is) van kishazánkban. Abban is, hogy tôlünk kissé nyugatabbra ezt másképp gondolják. De: gondolod, ha az átlagemberek fejében nem változik meg hamarosan valami, akkor megoldás egy néhányszáz fôs adórendôrség? A 'nagyhalak' bagóért megveszik ôket! Arra viszont kivállóan alkalmas lehet egy ilyen testület, hogy féken tartsa az ellenzék nagyszájúit. Hiszen ha bemennek egy 'gyanús' helyre (ügyészi engedély, alapos gyanú stb... semmi) és bizonyítékkeresés címszóval mindent feltúrnak, esetleg a kedves vállalkozót is kiherélik, annyit nem kell majd mondani, ha végeztek, hogy 'Bocsika, mégsem te vagy a húnyó...'. És ezt csak havi két-háromszor kell megejteni valakinél, hogy biztosan csôdbe menjen.
Ja, és lehet hogy Mari nénit is keresztre tudják majd feszíteni, mert nem adott ÁFÁ-s számlát a 10 Ft a hóvirág csokorja után.
Persze, demonstrációképp biztosan a középrétegekbôl is elkapnak egy-két 'nagyhalat', de az igaziak érinthetetlenek voltak és lesznek. Szerintem nem újabb és újabb hivatalokra lenne szükség, szigorúbb müdszerekre, vagy keményebb eszközökre, hanem ésszerű és a törvény szerinti végrehajtásra, magas felderítési arányra!
Szerintem lehetne akár csak köztéri fenékreveréssel is büntetni a lopást pl. 1/100 Ft alapon, ha 95 % felett lenne a felderítési arány, nagyobb visszatartó ereje lenne, mint a Szt. László féle szigornak!