barasanya Creative Commons License 2017.11.15 0 0 143

Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem.
Van egy hörmann garázsnyitó motorom és egy lineamatic tolókapu motorom.Gyári távirányítóval használtam eddig mind a két kapumat /szürke szögletes ,kék nyomógombokkal 868,3 Mhz/tökéletesen működtek,soha semmi probléma nem volt velük.
Nem régen vettem 2 db HSE2 BS távirányítót és problémák léptek fel,de csak a lineamatic tolókapumotor távvezérlésével ,a garázskapu motornál semmi probléma ,rendesen működik.
Tapasztalatok:
1/kapunyitás vagy zárás gombnyomásra a motor elindul és kb 1 másodperc után megáll.
2/gombnyomásra nem indul a motor,a távirányítón gombnyomásra 1-et villan a piros led,aztán még 2-t villan a piros led és csak ezután indul el a motor,aztán vagy végig megy ,vagy pedig szintén megáll kb 1 másodperc múlva.
Ezeket a műveleteket teljesen kiszámíthatatlan időközönként csinálja,nem találtam benne rendszert.Van úgy hogy egymás után háromszor-négyszer is ,de van úgy is, hogy öt-hat helyes működés után csinálja.
A motor panelján lévő piros led nem jelzett hibakódot. A motort és a távirányítókat is többször reseteltem és ujratanítottam ,de semmi pozitív eredmény sa
jnos.A gyári távirányítókkal továbbra is hibátlanúl működik mind a két motor.
Le is videóztam a motor panelját ,illetve az azon lévő ledeket:Amikor nyomtam egy gombot :elindult a motor és kb 1 másodperc múlva megállt magátol :az történt ,hogy gombnyomáskor felvillant a piros led/ami így rendjén van/ és kb 1 másodperc múlva ,amikor megállt ,szintén felvillant a piros led.Olyan mintha kétszer küldte volna a jelet a távirányító.Még azt is próbáltam hogy közelről nyomkodtam a gombokat,de ekkor nem sikerült hibát produkálni,jól működött.Leginkább akkor van ez a hiba ,amikor az autóból próbálok nyitni/zárni..,de volt olyan is hogy a házból ablak mögűl próbáltam ..Lehet hogy az autó megzavarja a távvezérlést??Beszéltem egy Hörmannos forgalmazóval ,neki is elmeséltem a történetet ,de azt mondta hogy ilyen esettel még soha nem találkoztak.
Nagyon köszönöm a segítségeteket!
Üdv :Barasanya