Zöldár Creative Commons License 2017.11.13 0 0 82426

Ahogy nő a méret úgy  bonyolódik egyre a szerkezet.

 Nálam anno  a következő volt :  5 m fesztávú  - egymástól lévő kb. 70 cm magas un. térdfalara  lett  a beton koszorúba  beleépített /abból kiálló / tőcsavarokba rögzítve  kettő  un. talp szelemen rakva  Azért nem talp csak" un. talp " mert nem a födémen van, hanem   a 70 cm -rel magasabb térdfalon.

 ezekre  az  un talp szelemenekre ültek fel a szarufák  1 m -re egy mástól, amelyek középen  megtámasztásra kerültek  a közép szelemenekkel. Ezek távolsága egymástól  kb 2,6 m a magassága szintén  2,6. Ezek a  szelemen fölött összelettek kötve az un kötő párokkal. A szarufák felül össze csapolva a Ru. kifejezésével élve 'összevállazva'

 A  középszelemenek  alatt oszlopk vannak  2 - 2,5 távra. Felül a szarufák mint írtam csak össze vállazva .. semmi csúcs szelemen   és semmi  csúcs kötőpár.

 Felhasznált anyag szelvények .  12  x 12  talp szelemen és oszlop szelvény, 6 x 12 es  szarufa, közép szelemen  és    10 x 5 -ös fogópár szelvény. gyakorlatilag a 12 x 12 -es szelvényből gyártotta a vándor fűrészgépes a     12 x 6 -os szelvényeket, a  fogópárok pedig pallókból kialakítva.

 a tető tér alatti  rész beépítve  pont 36 éve  és stabil.

 Csalóka ugye a szelvényméret -- kevésnek tűnhet. Valóban egy beépítetlen tetőnél kevés is , de egy beépített  az máskép viselkedik. aAz egy doboz , nagyon stabil tud lenni.

Előzmény: Toma24 (82418)