ericea Creative Commons License 2017.11.11 0 0 2018

Ez a kinai kalendáriumban a nyúl éve, és ime, Luther mint nyúl jellemzése:

 

 

A Nyúl árnyoldalához tartozik érzékenysége, gyanakvó természete és sértődékenysége. Hangulatember lévén hol vidám, hol levert vagy minden látható ok nélkül. Sajnos a kritikát is nehezen viseled. Büszkeséged a vereséget sem viseli el, ezért inkább, ezt elkerülendő, meghátrálsz a kihívások elől. Biztonságkeresésed miatt pedig hajlamos vagy, elveszítve önállóságodat, túlontúl párodra támaszkodni.

 

 

. Küllemében ez gyakran testes, közepes termetet, erős izomzatot jelent. Arca kerek, mosolytalan. Fizikai ellenállóképessége kitűnő, így jó egészségnek örvend.

 

Látszólag nyugodt, elmélkedő fajta, aki folyton önmagával van elfoglalva, lelkileg mégis ingadozó, viselkedése a környezetétől függ. Önbizalma jó, mégis fél a kudarctól. Optimista, társaságkedvelő, szívélyes ember, aki tevékeny életet él, vállalkozásaiban gyakorléatias és hatékony.

 

A Nyúl , vagy Macska eleme a Fa. A világegyetemre ható öt fő erő, a születés órájától függően, a kínai zodiákus minden egyes jegyében másként színezi a szülött típusait. A Macskához tartozó Fa elem kiegyensúlyozottságot, gyengédséget, gazdag fantáziát és kreativitást kölcsönöz a szülöttnek.

 

 

A Nyúl jegyű szülött élete kínai hagyomány szerinti négy korszaka mindvégig békés lehet. A Macska a kínai zodiákus legszerencsésebb jegye. Gyermekkora épp oly derűs mint idős kora s még ífjúsága vagy felnőtt kora sem hoz gondokat, hacsak nem történik valamiféle természeti katasztrófa körülötte, vagy adódik súlyos konfriktus, hogy megzavarja. A Macska élete a külső körülményektől, azoktól a személyektől függ, akikkel az élet, a véletlen összehozza. Fontos, hogy mindig tudjon dönteni. Esetleges rossz döntés esetén előfordulhat, hogy a Macska vénségére mogorva és barátságtalanná válik, elmagányosodik.

 

 

Előzmény: vörösvári (2017)