ronin s8 Creative Commons License 2017.11.11 0 0 63115

Ez így van, de azért a magyar lisztek is ezer sebből véreznek. Ott nem úgy van, mint a bornál, hogy kínkeserves kutatómunkával lehet találni ihatót. A magyar gabonatermesztés ráállt a nagyüzemi termesztésre. Minél nagyobb terméshozamú, nagyon sikéres fajtákat termesztenek, mert szaladnak a pénzük és az analítika után. És ott nincs ám “kézművesség”!  

 

A magas sikértartalom miatt pl. nem lehet jó croissant-t kapni. Az összes péksütemény felfújódott, kemény szerkezetű lesz a magyar liszttől. Kenyérnek jó lenne egyedül, de a kb. egy napi munkát meg a pékek sajnálják...

 

Régebben Gianninál volt jó kovászolt kenyér, de valamiért már nem árusítják (szerintem a pékjük nem bírja kapacitással). Alta more volt a neve, ha jól emlékszem, és 80 dekás volt 880,- forintért. Olcsó volt!

 

A Király utca elején (8. v 10.) van egy olasz pékség, most ők sütnek jó kenyeret. Nekem a Lipóti sem elég jó...

 

Olasz lisztet a Lumen zöldségesnél kapni, kb. egy ezresért kilóját. Abból a palacsinta tésztát nem esőtánccal kell kiimádkozni (hogy ne legyen csomós), hanem csak össze kell keverni. Ennyit jelent az, hogy jó a liszt...

Előzmény: Hepci (63113)