zsorsz Creative Commons License 2017.11.10 -1 0 63112

Az is szempont lehet,az akkori búzák,meg a most nagyüzemi,agyonterhelt,műtrágyával kizsarolt földeken termelt búza....hát,lehet hogy  van külömbség.

 

Nem tudom a stori mennyire igaz,de jól érzékelteti mennyire nem mindegy(és ez búzára,szőlőre,stb.mindenre érvényes)mi hol terem.

 

Filipposz király, Nagy Sándor apja feleségül vett egy 12 éves lányt, Kleopátrát, Egyiptom hercegnőjét. A lány egyáltalán nem hasonlított a méregdrága ruhában és sminkben járó Elizabeth Taylorra. Lapos mellű, soványka teremtés volt. Miért vette mégis feleségül a király? Azért, mert Egyiptomban volt a legjobb a gabona. Mindenki tudta ezt, márpedig a makedón hadsereg éppen az egész világot készült meghódítani. Szükség volt a legjobb minőségű élelmiszerre a katonáknak, hogy 20 órás menet után tudjanak 6 órát küzdeni és győzni. Ha kimerült talajon termesztett gabonával táplálkoztak volna, akkor 20 perc után már azt kiabálták volna: „Édesanyám, vigyél haza”. Filipposz tudta, hogy Egyiptom az a hely, ahonnan a legjobb gabonát lehet szerezni. Az áradások ellátták a talajt kitűnő ásványokkal. Minden, művészetekben és technológiákban fejlett

 

                                                      /Dr.Joel D.Wallach/

Előzmény: Hepci (63106)