BZoltan Creative Commons License 2017.11.07 0 0 63060

A Művalkesz egy az egyben annak köszönhette a repülőrajtját, hogy UP volt az Index főszerkesztője. Emlékszem, hogy milyen parázsló viták mentek és milyen dühös kirohanásokkal támadtak be párunkat amikor azt merészeltük mondani, hogy a Művalkesz nem független. Aztán kiderült, hogy bizony mennyire az is volt. Arról nem is beszélve, hogy konkrétan az Index pénzéből vettek egy csomó bort amiről írtak.

 

Ezzel együtt a Művalkesz volt az aki összerántotta az online boros közéletet.

Albert egyébként szerintem zseniális formátumban bloggolt és szerintem ő simán behozta azt az olvasottságot mint a Művalkesz. Kár, hogy belőle is kifogyott a szufla.

A Borrajongó egy meglepően stabil pontja az online boros közéletnek. Ők nagyon ügyesen oldották meg a vérfrissítést.

Abban tökéletesen egyetértünk, hogy manapság már nem gondolja egy sommelier vagy borkereskedő sem, hogy a fogyasztók ezekből a blogokból tájékozódnak. Kezdő borászatként nem lehet úgy berobbanni már a köztudatba a blogszférán keresztül mint azt lehetett még tíz éve is.

Manapság a szervezett marketing és facebook aktivitás az ami ebben segíteni tud. Visszaállt a világ a normális kerékvágásba :) Kereskedőkkel és éttermekkel kell egy borászatnak együtt dolgoznia ha be akar kerülni a köztudatba.

Ebben egy top100 semmit nem számít. FA pedig látványosan nem tol konkrét borászatokat. 

Előzmény: Hepci (63056)