Mindenváró Ádám Creative Commons License 2017.11.07 0 0 145759

Talán a szívólyuk átmérőjének az arányában lehet ennek a 4 collnak értelme. 

 

Időközben úgy döntöttem, hogy nem faragom tovább az eszközt, végül is működik. Majd igény szerint (amit muszáj lesz) fogom a további javítgatásokat és fejlesztéseket eszközölni. 

Gondoltam ideje inkább elkezdeni valami munkát rajta.  

 

Neki is álltam, hogy megcsinálok egy egyszerű asztallapot a múltkor beszerzett mahagóniból. 

Elég sokat kellett gyalulgatni az anyagból, tehát valóban volt benne görbeség rendesen. De szép anyag egyébként. 

 

Nagy kár, hogy a lapnak szánt utolsó stafninál elfosta magát a világbajnok tescós gyalu :-( . Tán kicsit bátrabban toltam, vagy inkább a fél órás folyamatos munka tett be neki, de egyszerűen leolvadt róla a hajtószíj. Kapni persze nem nagyon lehet, csak rendelni tudnék ilyet 2800 forintért. 

Alin találtam olyat, ami elvileg méretben jó, viszont nem PU hanem gumi. Még nem tudom megrendelem-e, végül is ez csak játékszer marad hiába is javítom meg. 

 

Szóval nem tudtam befejezni. Eleve úgy vettem hogy olcsó legyen,  csak az asztal és az emelő mechanizmus tesztelésére. 

Aztán most mégis bosszant, hogy megint a géppel kell foglalkoznom. 

 

A múltkor legyártottam vagy 8 darab szorítóalkatrészt 20x30-as zártszelvényhez, de csak egyhez elegendő hosszú anyagom volt itthon, szóval csak egy szorító lett akkor komplett. (a többi csúszkát is ezen az egy hosszún állítottam össze, jó alaposan meg is hegesztettem)

Na, ha már gyalulni nem tudok, elmentem vettem még 6 métert, hogy akkor a többi szorítót is befejezem. Hát a rosseb belé, pont annyival nagyobb ez az eresztés, hogy az összes rávaló bizbaszt reszelnem kell. Nem is kicsit. Egy óra alatt 3 darabot bírtam kireszelni, hogy rámenjen erre az új zártszelvényre. Ezt most jól megtanultam, hogy előre ne állítsak ilyesmit össze.

Rám jár a rúd. 

 

 

 

Előzmény: fejes.i (145750)