szocske_
2017.11.07
|
|
-1 0
57067
|
Mert ha saját erőből fizetem akár 1 hónap múlva működhet a rendszer, így ennyivel hamarabb kezd pénzt megtakarítani. A szaldós elszámolás biztosan nem lesz örökké fenntartható, tehát minél előbb kezd termelni a rendszerem, annál nagyobb eséllyel térül meg a beruházás még a kedvező elszámolási rendszerrel.
Írták itt páran hogy az ingyen hitel LTP-ből előtörleszthető. Ez tény, de akkor a lenti rendszert egy 4 éves LTP_vel előtörlesztve máris csak 4 évre lehet elosztani a hitel miatt kötelező 100ezres kezdeti költségeket, nem 20 évre.
Akárhogyis, én abszolút nem bántam meg, hogy 2,5 éve egy akkor lejáró LTP-ből megvettem a rendszerem. Az árakat követve nem vettem sokkal drágábban, mint amibe ma kerülne egy hasonló méretű rendszer, és én már bő 2 éve nem fizetek villanyszámlát és csökkent a fűtésszámlánk is. Egyetlen hibát követtem el, hogy nem vettem nagyobb invertert, így a leafbe már nem jut az "ingyen" áramból, ha bővíteni akarok invertert is cserélnem kell, viszont egy hibátlanul működő invertert sajnálok kidobni.
Ez viszont független a finanszírozástól. |
Előzmény: Törölt nick (57060)
|
|