"Az, hogy ellenérdekelt vagy, egyértelmű."
Miért lennék ellenérdekelt? Még csak nem is azonos pályán versenyzünk.
FA -> Konzultáns, aki azért kap pénzt, hogy okosakat mondjon
SAP -> Bortermelő, aki azért kap pénzt, hogy bort készítsen
Nem egy üzletág. Nincsen semmilyen konfliktus közöttünk. Mi a borainkat 100%-ban olyan helyekre adjuk el ahol FA-nak semmilyen befolyása nincsen.
"nagyobb a rálátása a borra, mint Neked"
Mit értesz rálátás alatt? Somlón például életében talán egyszer járt FA futólag 10 percre. Azt pedig erősen kétlem, hogy valaha pénzt adott volna ki somlói borért. Egy top100 kóstolón ivott két tételt pár másodperc alatt. Ez rálátás?
Amúgy az én rálátásomról mit tudsz? Ezt komolyan kérdezem. Ha két dolgot összehasonlítasz akkor ez egy logikus kérdés.
"Az, hogy nyíltan szembe mész vele - butaság. Veszélyezteted a megítélésedet. "
Végtelenül szomorú lennék :) ha az én megítélesemre a legminimálisabb hatása is lenne bárminek ami FA-val kapcsolatban van.
De egyrészt én ívesen teszek az én megítélésemre. Én nem az a bortermelő vagyok mint a Jucikák, Pistikék, Bandikák akik kisminkelve, belőtt séróval építik fel a saját arculatukat és erre építik a boraik stílusát. Én mindig is egy nonkomformista, nagypofájú seggfej voltam. A borvilágban annak aki ismer engem annak nagyon kevéssé lehet meglepő, hogy hogyan viszonyulok az olyan kibic pojácákhoz mint FA.
Másrészt, akár hiszed akár nem a borászatom megítélése elsősorban a boraink minőségén és szőlészeti/borászati módszereinken (értsd: organikus) alapszik.
" Fel kellene fognod, ki fogja meghatározni a boros közhangulatot par évig (évtizedig) itthon. "
Érdekelne, hogy miből gondolod, hogy FA fogja azt meghatározni? De tényleg, kitől hallottad ezt?
Másrészt ez már nem így működik. Nem tudja egy-egy ember leuralni a boros közhangulatot. Aki ezt gondolja, az nincsen tisztában a boros közhangulat működésével.