Törölt nick
2017.11.03
|
|
0 0
78237
|
Tudom feleslegesen írom le, mert úgy s mindenki azt csinál amit csak akar. Nálunk sincs bukón az ablak amikor pl. -20 fok van odakint. Ha így lenne pikk-pakk kihűtené a házat. Ahogy csökken a külső hőmérséklet a hideg levegő, kezd befolyni a nyílászárók alsó részénél. A felsőnél ahol jóval melegebb van pedig ugyan annyi kifelé. Ha a házon belül van padlásfeljáró akkor elsődlegesen arra felé lesz a légáram. Ennyi bőven elég ahhoz, hogy az ember ne halljon bele az oxigén szegény levegőbe. Nálunk szigetelve van a fal, sosem volt penész sehol sem, pedig a felsőszinten főzünk, fürdünk, szárítjuk a ruhákat. Családon belül van akinél nincs szigetelve a külső (kisméretű téglából épített) fal, penészedik is ahol csak lehet. Nálunk megfogva a falakat -20 foknál már érződik, hogy odakint meglehetősen hideg a levegő, a jelzett épületnél meg szinte oda lehet fagyni a falhoz. Nekem az a véleményem, hogy ha nem hozunk létre problémát, nem is kell megoldást keresni rá. Hatehát óránként nem szellőztetek ki 106 m3-t, nem is kell a hő vissza nyerésével foglalkoznom.
Csak matematikailag.
Az ember elkölt 205.000 Ft-ot arra, hogy óránként 106, egy nap alatt 2544, egy hónap alatt 76.320, 9 hónap (fűtés-hűtés) alatt 686.880 m3 levegőt mozgasson meg. Valóban szükség van a kényszer szellőztetésre? Szerencsémre nekem eszembe sem jutott. Egyébként én is forgalmas út mellett lakom. Az uralkodó széljárás a kert felől jön ahol szántóföld van. Jelentős mennyiségű por jön a szántóföld felől, sokkal több mint az alapvetőlegesen "tiszta" aszfalt felől. |
Előzmény: NAND708 (78236)
|
|