Törölt nick Creative Commons License 2017.10.31 0 2 21294

Ha munkaviszonyban áll a húgod, táppénzen van, kereső tevékenység mellett nem állapítanak meg ellátást.

Ha táppénzen van és kedvezőbb számára, mint a rehabilitációs vagy rokkant ellátás, természetesen maradhat még táppénzen.Az igényléshez a táppénzt meg kell szakítani, vagy fel kell mondani, vagy 1-2 napra fizetés nélküli szabadságot kell igényelni a munkáltatótól. Az ellátás igénylését ettől a naptól lehet kérni!

 

- ha  nagyon rossz egészségi állapota miatt nem tud személyesen megjelenni a vizsgálaton: ilyen esetben írásban kérheti az egészségi állapota irat-alapú véleményezését. A kérelemhez minden esetben csatolnia kell a kezelőorvos igazolását és indoklását a személyes részvétel akadályairól. Ha a kérés megalapozott, a vizsgálat csupán a benyújtott iratok alapján történik. (Ha a dokumentáció nem nyújt elégséges információt a megbízható orvosszakértői véleményezéshez, az orvosszakértő egy előre egyeztetett időpontban felkeresi őt és az ápolás helyszínén végzi el a vizsgálatot.) 

 

Hogy egy műtétet mikor a legoptimálisabb elvégezni, mikor kell, meddig halasztható, ezt a kezelőorvosa tudja megmondani.

Előzmény: Zsuzsanna Fejesné Bodai (21287)